میزان مبادلات ایران و بلاروس تناسبی با ظرفیت‌های دو کشور ندارد

رئیس اتاق خرم‌آباد در دیدار با سفیر بلاروس در تهران، ضمن بر شمردن ظرفیت‌های استان لرستان برای توسعه روابط اقتصادی با این کشور، بر ضرورت رفع مشکلاتی که در مسیر تجارت دوجانبه وجود دارد، تاکید کرد.

در دیدار «دیمیتری کالتسوف» سفیر جمهوری بلاروس در تهران با محمد خاکی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد، بر توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی میان لرستان و بلاروس تأکید شد.

محمد خاکی در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های گسترده لرستان در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و معدن، اظهار داشت: «لرستان در تمامی حوزه‌های اقتصادی دارای پتانسیل‌های قابل توجهی است و با جذب سرمایه‌گذاری خارجی می‌توان روند توسعه استان را شتاب داد.»

وی افزود: در قالب برنامه‌های پنج‌ساله توسعه استان و با همکاری استانداری، شناسایی و معرفی این ظرفیت‌ها به کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفته که این مهم از طریق اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری پیگیری خواهد شد.

رئیس اتاق لرستان با اشاره به حجم مبادلات اقتصادی بین ایران و بلاروس گفت: این میزان مبادلات متناسب با ظرفیت‌های دو کشور نیست. امیدواریم با رفع برخی موانع، به‌ویژه موانع بین‌المللی، بتوانیم شاهد افزایش این تعاملات در سال‌های آینده باشیم.

خاکی با اشاره به آمادگی لرستان برای گسترش تعاملات دوجانبه اظهار کرد: ما به‌صورت مکتوب ظرفیت‌های اقتصادی استان و راهکارهای توسعه مبادلات را به سفارت بلاروس ارسال خواهیم کرد. همچنین آمادگی داریم تفاهم‌نامه‌های اقتصادی با اتاق‌های بازرگانی محلی در بلاروس منعقد کنیم.

وی با اشاره به وجود بیش از ۱۲۰۰ واحد صنعتی فعال در استان گفت: سفیر بلاروس از برخی از این واحدها در مدت حضورشان در لرستان بازدید خواهد داشت. همچنین هزاران فعال اقتصادی در حوزه‌های مختلف در استان مشغول فعالیت هستند که می‌توانند در آینده‌ای نزدیک نقش موثری در توسعه روابط اقتصادی با بلاروس ایفا کنند.

خاکی ادامه داد: با کاهش تحریم‌ها و رفع محدودیت‌های مالی، بدون شک شاهد افزایش حجم تعاملات اقتصادی خواهیم بود. ما به‌دنبال تدوین برنامه‌ای مشخص هستیم که در قالب آن هیئت‌های تجاری به‌منظور آشنایی نزدیک با ظرفیت‌های دو طرف، تبادل شوند و این ارتباطات به انعقاد قراردادهای مشترک منتهی گردد.

رئیس اتاق لرستان با اشاره به ظرفیت‌های دارویی و کشاورزی استان گفت: «لرستان آمادگی صادرات محصولات نهایی کشاورزی به بلاروس را دارد و در مقابل، می‌توانیم نهاده‌های دامی و خوراک دام مورد نیاز استان را وارد کنیم، چرا که بیش از ۹۰ درصد نهاده‌های کشاورزی و دامی کشور وارداتی است.

وی در پایان ضمن اشاره به برنامه‌های آینده برای افزایش سطح همکاری‌ها افزود: «از شرکت‌های لرستانی که توان صادرات به کشور بلاروس را دارند دعوت می‌کنیم در جلسات تخصصی اتاق بازرگانی حضور یابند. همچنین با همکاری رایزن بازرگانی سفارت بلاروس، کنفرانس‌های مجازی جهت معرفی ظرفیت‌های دو کشور برگزار خواهد شد تا زمینه برای انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و اعزام شرکت‌ها فراهم گردد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه