اتاق ایران در هفته‌ای که گذشت؛ از دیدار با سفیر ارمنستان در تهران تا تاکید بر حفظ استقلال اتاق ایران

رئیس اتاق ایران در هفته‌ای که گذشت میزبان سفیر ارمنستان در تهران بود. او در دیدار با اعضای فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی در مجلس و کمیسیون «حمایت تولید و نظارت بر اصل 44 قانون اساسی» بر استقلال اتاق ایران تاکید کرد.

در هفته‌ای که گذشت، پیام باقری نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عبداله مهاجر دارابی عضو هیات رئیسه اتاق ایران از سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، سلولزی و ماشین‌آلات وابسته بازدید کردند.

پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران در این نمایشگاه گفت: صنعت مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، صنعتی است که بالقوه از ظرفیت قابل‌توجهی برای توسعه بخصوص در حوزه صادرات برخوردار است و ظرفیت‌های تولیدی خوبی در این حوزه در کشورمان وجود دارد؛ که حتی می‌تواند با همتایان و هم‌ترازهای اروپایی خود رقابت کند.

باقری افزود: قابلیت افزایش و ارتقای حوزه صادراتی در این صنف فراهم است و باید موانع و مشکلاتی که پیش پای فعالان اقتصادی در این حوزه وجود دارد، برداشته شود.

عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران، هم با اشاره به اینکه صنعتگران و کارآفرینان حوزه مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی خواستار حمایت اتاق بازرگانی و دولت هستند، گفت. برای این حوزه، ظرفیت صادرات دو تا سه میلیارد دلاری قابل پیش‌بینی است که امیدواریم این میزان با رفع موانع صادرات حاصل شود.

مجلس از استقلال اتاق ایران حمایت کند

 رئیس اتاق ایران در نشست با اعضای فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در مجلس، رسیدگی به مسئله ناترازی انرژی، تأمین منابع مالی برای بنگاه‌ها و مشکلات مالیاتی را مورد تأکید قرار داد.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران احساس مسئولیت نمایندگان مجلس نسبت به مسائل اقتصادی را موضوعی ارزشمند خواند و همکاری در راستای تسهیل امور اقتصادی با نمایندگان مجلس را ضروری دانست.

رئیس اتاق ایران با اظهار امیدواری نسبت به مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت: مقام معظم رهبری با دیدگاه‌های ارزشمند خود، رئیس‌جمهور، مجموعه دولت و نمایندگان مجلس با اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام‌شده، باعث شدند، نسبت به آینده این مذاکرات امیدوار باشیم.

در ادامه محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران از ضرورت رفتن به سمت توسعه و درمان بیماری اقتصادی کشور به کمک اتاق ایران که درواقع حکم کلینیک تخصصی را دارد، صحبت کرد و از ارتباط پایدار مجلس و اتاق ایران سخن گفت.

در بخش دیگری از این نشست کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران یادآور شد: تحقیق و تفحصی درباره اتاق ایران توسط مجلس صورت گرفت که اتاق بعد از سه سال بررسی، سربلند از آن بیرون آمد. سئوال اینجاست که چگونه درباره لزوم اصلاح قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به نتیجه رسیدیم و چرا این قانون باید تغییر کند؟

او با بیان این مطلب که در قانون جدید به سمت دخالت‌های بیشتر بر این نهاد خصوصی و مستقل در حرکت هستیم، تأکید کرد: نباید با تغییر قانون به ستون فقرات اتاق ایران آسیب بزنیم.

نیازهای فعالان اقتصادی را بشناسیم و برای رفع آن‌ها برنامه بریزیم

محمدرضا رضایی، رئیس فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هم گفت: در بخش تجارت موانعی وجود دارد که لازم است روی آن‌ها متمرکز شویم و چالش‌ها را به کمترین میزان کاهش دهیم. در این رابطه رفع تعهدات ارزی را نیز پیگیری می‌کنیم. همچنین رسیدگی به شرایط رایزنان بازرگانی را در دستور کار قرار می‌دهیم.

رضایی تلاش برای تقویت صندوق ضمانت صادرات، شناسایی بازارهای جدید و حفظ بازارهای موجود، تعریف حوزه‌های جدید برای تأمین منابع مالی برای بنگاه‌های اقتصادی، حل چالش‌های گمرکی و مالیاتی و در صورت نیاز اصلاح قوانین این بخش‌ها و کارآمدسازی مراکز تجاری ایران در خارج از کشور را از برنامه‌های این فراکسیون عنوان کرد.

اسلواکی همواره یک شریک تجاری قابل وثوق برای ایران خواهد بود

صمد حسن‌زاده، در گفت‌وگوی آنلاین با رئیس اتاق بازرگانی اسلواکی گفت: بخش خصوصی و اتاق ایران و همچنین دولت و حاکمیت، علاقه‌مند به توسعه روابط با همه کشورها و همکاری‌های نزدیک اقتصادی به‌ویژه با کشور اسلواکی هستند. ما معتقدیم هیچ کشوری نمی‌تواند به‌تنهایی به توسعه اقتصادی دست پیدا کند و ما نیاز به همکاری‌های متقابل داریم.

او با تأکید بر اهمیت همکاری‌های نزدیک و منسجم اتاق‌های بازرگانی ایران و اسلواکی، افزود: در اتاق ایران علاقه‌مند به میزبانی از هیات تجاری و اقتصادی اسلواکی هستیم. به‌ویژه، رویداد ایران اکسپو 2025 که قرار است 28 آوریل آغاز به کار کند، فرصت خوبی برای آشنایی تجار کشور اسلواکی با توانمندی‌های تولیدی و صنعتی ایران خواهد بود.

رئیس اتاق ایران، با طرح پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک بین تجار ایران و اسلواکی، گفت: تشکیل این کمیته مشترک می‌تواند مسیر همکاری‌ها را هموارتر کند. به‌ویژه که توافقنامه کاهش مضاعف مالیات‌ها بین دو کشور امضاشده و دریچه جدیدی در مسیر همکاری‌ها گشوده است.

در ادامه این نشست آنلاین، پیتر میهوک، رئیس اتاق بازرگانی اسلواکی نیز با بیان اینکه اقتصادهای اسلواکی و ایران مکمل یکدیگر بوده و ظرفیت‌های زیادی برای همکاری‌های مشترک دارند، ادامه داد: اتاق‌های بازرگانی دو کشور می‌توانند با ارتباطات بیشتر زمینه همکاری بخش‌های خصوصی دو طرف را فراهم کنند. چرا که هم‌اکنون میزان همکاری‌ها تناسبی با ظرفیت‌های دو طرف ندارد.

تأمین منافع ملی نیازمند تلاش همگانی است

نشست کمیسیون ویژه «حمایت تولید و نظارت بر اصل 44 قانون اساسی» با حضور اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، روسای کمیسیون‌های تخصصی و جمعی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی با موضوع بررسی الزامات تحقق شعار سال و تسهیل سرمایه‌گذاری برای تولید، برگزار شد. 

  صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران، در این نشست گفت: توسعه اقتصادی کشور، مهم‌ترین دغدغه فعالان بخش خصوصی است؛ در این زمینه، بخش خصوصی می‌تواند با همراهی مجلس و دولت در مسیر توسعه اقتصادی گام بردارد.

او تاکید کرد: با توسعه روابط بین‌الملل مسیر رشد اقتصاد کشور هموارتر شده و امکان جذب سرمایه خارجی، دسترسی به بازارهای متنوع بین‌المللی و تکنولوژی‌های روز بیشتر خواهد شد. امیدوارم همه در مسیر ارتقای جایگاه ایران تلاش کنند

قانون تأمین مالی با هدف رشد سرمایه‌گذاری اصلاح می‌شود

جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه «حمایت از تولید و نظارت بر اصل 44 قانون اساسی»، با اشاره به دیده شدن روش‌های تأمین مالی از طریق بازار پول، سرمایه خارجی و مولدسازی در قانون تأمین مالی، گفت: نیاز است تأمین مالی از طریق تعاونی‌ها و وقف هم به این قانون افزوده شود.

او با اشاره به شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» به عنوان شعار سال، ادامه داد: به دنبال این هستیم در راستای تحقق شعار سال، بندهایی را به قانون تأمین مالی اضافه کنیم و در این راستا اصرار داریم از نظرات فعالان اقتصادی و اتاق ایران استفاده کنیم. هدف ما حذف مغایرت‌ها و برطرف کردن خلأهای قانونی سرمایه‌گذاری برای تولید است.

بخش خصوصی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی ارمنستان است 

 صمد حسن‌زاده، در نشست مشترک با سفیر ارمنستان در ایران، تأکید کرد: اتاق ایران آماده هر اقدامی در مسیر توسعه همکاری‌هاست. ما علاقه‌مند به اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری هستیم و امسال برنامه اعزام یک هیات به ارمنستان را در دستور کار داریم.

او با اشاره به مذاکرات ایران و امریکا، افزود: امیدواریم این موضوع به خوبی به نتیجه مطلوب برسد و با خاتمه محدودیت‌ها، فرصت‌های زیادی برای توسعه روابط تجاری بین ایران و دیگر کشورها فراهم شود.

حسن‌زاده تأکید کرد: بخش خصوصی به ویژه آماده صدور خدمات فنی و مهندسی و مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های پروژه‌های عمرانی ارمنستان است. حوزه پزشکی، درمانی و دارویی نیز از دیگر مزیت‌هایی است که می‌تواند محور همکاری‌های خوبی میان دو کشور باشد.

تاکید بر نقش بخش خصوصی در توسعه روابط تجاری ایران و ارمنستان

گریگور هاکوبیان، سفیر ارمنستان در ایران نیز با تأکید بر اینکه روابط با ایران از اولویت‌های دولت ارمنستان است، ادامه داد: توسعه روابط دوجانبه در همه حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برای دولت و مردم ارمنستان اهمیت زیادی دارد.

او افزود: ما برای تعمیق و توسعه روابط محدودیتی قائل نیستیم. ما نیازمند همکاری‌های مشترک هستیم تا بتوانیم در مرحله اول به هدف یک میلیارد دلار و سپس به هدف‌گذاری سه میلیارد دلار در حجم تجارت دوجانبه برسیم. البته این امر نیازمند فعال‌تر شدن روابط بین اتاق‌های دو کشور است.

هاکوبیان تأکید کرد: در توسعه روابط اقتصادی دو کشور بخش خصوصی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. هیات های تجاری ارمنستان در اکسپو حاضرند و این امر این امکان را می‌دهد در جریان فرصت‌های سرمایه‌گذاری قرار گرفته و مطالعاتی در راستای سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهند.

دولت در جهت حفظ استقلال اتاق بازرگانی تلاش کند

در نشست مشترک رئیس اتاق ایران، روسای کمیسیون‌های تخصصی انرژی، سرمایه‌گذاری و تأمین مالی، و استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران با مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب، درباره چگونگی همکاری دولت با تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی گفت‌وگو شد.

در این نشست صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران گفت: یکی از مهم‌ترین مسیرهای پیشرفت کشور، حوزه اقتصاد است و توسعه اقتصادی به استمرار برنامه توسعه اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی کمک می‌کند. باید به ظرفیت اتاق‌های بازرگانی، تشکل‌های اقتصادی توجه شود؛ در این شرایط سخت اقتصادی، بیش از 60 درصد درآمدی ارزی کشور، توسط اعضای اتاق‌های بازرگانی تولید شده است. همچنین بخش زیادی از اشتغال‌آفرینی در کشور توسط مجموعه بخش خصوصی انجام می‌شود.

او تأکید کرد: اما متأسفانه یکی از موضوع‌های فراموش‌شده در اقتصاد، مسئله خصوصی‌سازی و تقویت بخش خصوصی است. موضوع دیگر بی‌توجهی به آمایش سرزمین است و بی‌نظمی در تمام مسائل اقتصادی و برنامه‌ریزی برای آن، مشکل‌آفرین شده است.

نورالدین آهی، مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب هم در این نشست گفت: دولت چهاردهم و شخص رئیس‌جمهور معتقد است که باید در حل مسائل اقتصادی به نظر تشکل‌های اقتصادی و بخش خصوصی توجه شود و با این نگاه، برای اولین بار در حوزه تشکل‌های اقتصادی، مشاور انتخاب کرده است. دولت می‌خواهد صدای بخش خصوصی شنیده شود ولی البته صدای افراد و بنگاه‌های اقتصادی هم باید شنیده شود.

مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب ادامه داد: تشکل‌های اقتصادی و فعالان بخش خصوصی می‌توانند مسائل خود را مستقیم با رئیس‌جمهور مطرح کنند. رئیس‌جمهوری معتقد است برای حل مسائل ایران باید به سراغ تشکل‌های تخصصی آن حوزه رفت.

محمدرضا بهرامن: برای مقابله با محدودیت‌های اقتصادی هوشمند و به‌روز باشیم

نایب‌رئیس اتاق ایران در نشست با تعدادی از اعضای کمیسیون زنان خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: اقتصاد ایران با محدودیت‌هایی مواجه است و به همین دلیل همه فعالان اقتصادی باید هوشمند عمل کنند و به‌روز باشند.

محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران با توجه به اینکه زنان به دلیل ویژگی‌هایی که دارند شاید در پذیرش برخی مسئولیت‌ها محدود باشند، تصریح کرد: به غیر از این شرایط، هیچ تفاوتی بین مردان و زنان نیست. بنابراین امروز زنان در همه حوزه‌ها به ویژه صنعت، تولید و … فعال و بسیار موفق هستند.

او ادامه داد: باید فضای اقتصادی و نقش‌آفرینی را برای زنان بازتر کنیم. در ایران به دلیل تحریم‌ها از یک طرف و نوع سیاست‌گذاری‌ها از طرف دیگر، محدودیت‌هایی در بخش بنگاه‌داری و فعالیت اقتصادی وجود دارد و بنابراین به عنوان یک فعال اقتصادی باید هوشمند عمل کنیم و سطح ارتباطات خود را گسترش دهیم. باید سطح خدمت‌رسانی را توسعه دهیم و هم‌راستا با دیگر کشورها قدم برداریم.

نایب‌رئیس اتاق ایران موفقیت را منوط به هوشمندی افراد و مهارت آن‌ها دانست و تأکید کرد: اتاق ایران هیچ محدودیتی برای فعالیت افراد قائل نبوده و از همه فعالان اقتصادی حمایت می‌کند. در رابطه با اکسپو نیز از حضور و مشارکت همه فعالان اقتصادی استقبال می‌کنیم و باید این اتفاق بیفتد تا ظرفیت‌های کشور را به بهترین شکل معرفی کنیم.

قدیر قیافه: برگزاری «ایران‌اکسپو» باید به اتاق ایران واگذار شود

نایب‌رئیس اتاق ایران، با تأکید بر ضرورت تدوین برنامه جامع توسعه تجارت خارجی اتاق ایران، گفت: ما معتقدیم ایران اکسپو را باید اتاق ایران و تشکل‌های تخصصی و اتاق‌های مشترک ذیل آن برگزار کند. چرا که برگزارکنندگان دیگر به جای اینکه به دنبال توسعه برند ملی باشند به دنبال توسعه برند شخصی و کسب منافع هستند.

قدیر قیافه، در نشست ستاد برنامه روسای اتاق‌های مشترک، ادامه داد: متأسفانه ستاد اکسپو در بیشتر جلساتی که برگزار شد از اتاق ایران دعوت نکرد و اتاق ایران نقش محوری در برگزاری اکسپو نداشته است. بلکه نقش آن در ارتباط با سایر اتاق‌ها و استفاده از توانایی‌های تشکل‌های صادراتی و تخصصی و اتاق‌های مشترک بوده است.

او با بیان اینکه اکسپو برای شناسایی بازارهای صادراتی و معرفی توانمندی‌های صادراتی در حوزه‌های تکنولوژی و هایتک، افزود: بنابراین ضروری است که مجموعه‌های حرفه‌ایان را برگزار کنند. ایران اکسپو هنوز به آن جایگاه حرفه‌ای خود نرسیده و در تصمیم‌گیری‌ها با تمرکز مواجه نیستیم و پراکندگی وجود دارد.

قیافه اظهار کرد: دولت بدون اینکه از اتاق ایران مشورتی بخواهد، ایران اکسپو را با هدف خروج از بن‌بست‌های سیاسی و بین‌المللی برگزار کرده است. لذا در اکثر دوره‌ها بیشتر چهره‌های دولتی فعال بوده و حضور داشته‌اند و تأثیری بر روند افزایش صادرات ما نداشته است.

حامد عسگری، معاون بین‌الملل اتاق ایران، نیز با بیان اینکه امسال جلسات منسجم‌تر و بهتری نسبت به سال گذشته برگزار شده و حرفه‌ای‌تر عمل شده است، گفت: سال گذشته برخی هیات مشکل اسکان داشتند اما امسال این مسائل نیست.

او بیان کرد: ابتدا قرار بود فضای غرفه‌ها را هم به طور مساوی به هر یک از اتاق‌های مشترک اختصاص دهیم اما در ادامه قرار بر این شد تا متناسب با تعداد مهمانان و هیئت‌های پذیرش‌شده از سوی هر اتاق مشترک، این فضا را اختصاص دهیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه