تصویب قوانین به‌تنهایی کمکی به توسعه اقتصادی کشور نمی‌کند

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه قوانین بسیاری برای رفع مشکلات اقتصادی و تحقق توسعه وضع شده است، گفت: اغلب این قوانین قادر به تحقق اهداف تعیین شده نبوده و به دلیل قیدوبندها، منجر به هدف مطلوب نشده‌اند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی قوانین حمایتی را برای تولید تصویب می‌کند و قوای مقننه و مجریه نیز تلاش‌هایی را برای رونق تولید دارند، گفت: متوسط رشد اقتصادی کشور باید نمایانگر این فعالیت‌ها باشد اما این متوسط در 12 سال گذشته نزدیک به صفر و یا صفر بوده است که نشان می‌دهد صرفاً تصویب قوانین کمکی به توسعه اقتصادی کشور نمی‌کند.

به گزارش اتاق کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده، در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون رفع موانع تولید، قوانین سرمایه‌گذاری خارجی، بهبود محیط کسب‌وکار، جهش تولید دانش‌بنیان و… اظهار کرد: باید آسیب‌شناسی شود که از مرحله تصویب قوانین تا زمان اجرای آنها، چه قیدوبندهایی برای قانون گذاشته می‌شود که آن را از حیز انتفاع خارج می‌کند. همچنین باید بررسی شود که آیا قوانین تصویب شده منجر به تحقق اهداف مورد نظر شده‌اند؟

رئیس اتاق کرمان ادامه داد: تا زمانی که تصویب قوانین، دولت را در موقعیتی قرار می‌دهد که واجد امتیازهای طلایی و مجوزهاست و بخش خصوصی باید با پیگیری بسیار حق خود را بگیرد و بعد هم مجلس قوانین حمایتی تصویب کند، اوضاع به همین روال پیش خواهد رفت و کشور شاهد رشد نخواهد بود. بنابراین درخواست داریم مجلس یک‌بار حکمرانی اقتصادی کشور را بررسی و کمک کند تا ریل اقتصادی کشور عوض شود.

وی با بیان اینکه اگر با همین روند پیش رویم تلاش‌های بیشتر نیز منجر به رشد اقتصادی نخواهد شد و باید ریل اقتصادی تغییر کند، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید بسیار و جدی بر ظرفیت‌های بخش خصوصی دارند اما در بدنه دولت و جامعه حمایت جدی از بخش خصوصی نمی‌بینیم و این بخش همچنان مورد بی‌توجهی است، بنابراین قوای سه‌گانه باید اعلام کنند که چه برنامه‌ای را برای تحقق بیانات رهبری یعنی تقویت بخش خصوصی دارند؟

طبیب‌زاده، در بخش دیگری از سخنانش موضوع ناترازی‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: انحصارهایی که در دولت وجود دارد نشان‌دهنده وضعیت برق کشور است بنابراین از نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس درخواست داریم بررسی کنند که انحصار در برق چه بلایی را بر سر این صنعت آورده است؟ رقابت‌های غیر سازنده‌ای که دولت با بخش خصوصی دارد نیروگاه‌های کشور را در چه موقعیتی قرار می‌دهد؟ ناترازی‌های ایجاد شده نتیجه کدام سیاست است؟ همچنین مقایسه‌ای بین یک واحد بخش دولتی و خصوصی انجام شود که کدام‌یک باکیفیت‌تر و بهره‌ورتر و کدام‌یک با هزینه کمتری کار را انجام می‌دهند.

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند اقتصاد دولتی کشور را به سرمنزل مقصود نمی‌رساند، خطاب به نمایندگان مجلس، گفت: بی‌باک باشید و اقدام قاطع انجام دهید تا بخش خصوصی بتواند سرنوشت اقتصاد کشور را بر عهده بگیرد.

وی در ادامه از نمایندگان مجلس خواست بررسی کنند که شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه‌دولتی با حجم عظیم درآمدی، چه برنامه‌ای برای آینده کرمان و بعد از اتمام منابع و معادن استان دارند.

طبیب‌زاده افزود: از مجلس می‌خواهیم در راستای تحقق شعار سال و عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب شرکت‌هایی که در استان و کشور درآمد دارند را ملزم کند تا این درآمدها را صرف افزایش سرمایه و توسعه کنند.

وی به‌ضرورت تأمین مواد اولیه شرکت‌های بزرگ از بازار منطقه‌ای و همچنین کمک به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اشاره کرد و افزود: امیدواریم دستاورد سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به کرمان، توسعه بازار بخش خصوصی و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.

فضای سرمایه‌گذاری در حوزه معدن وجود ندارد

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان با اشاره به نام‌گذاری سال توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید، گفت: فضای سرمایه‌گذاری در حوزه معدن وجود ندارد زیرا ما با مسائلی از جمله خودتحریمی، حبس محدوده‌های اکتشافی و وجود قوانین خلق‌الساعه و دست و پاگیر روبرو هستیم.

مجید حجت افزود: اتاق کرمان موانع پیشبرد اهداف در بخش معدن از جمله ماده 26 آیین‌نامه قانون معادن را با بیش از هزار ساعت کار کارشناسی، فنی و حقوقی بررسی و پیشنهاد‌هایی را برای اصلاح این موانع آماده کرده و می‌تواند موارد را در اختیار دستگاه‌های نظارتی، مجلس و دولت قرار دهد.

وی به ایجاد برخی مسائل ایجاد شده توسط معادن بزرگ استان برای مردم از جمله آلودگی هوا و بیماری‌های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: عدم ارائه خدمات مناسب، عمر کوتاه مدیریتی در این شرکت‌ها و از بین رفتن انگیزه خدمت و عدم بازگشت حقوق دولتی معادن به استان از مهم‌ترین مواردی است که باید به آنها توجه شود.

حجت، خاطرنشان کرد: معادن استان جز منابع بین نسلی محسوب می‌شوند و باید از درآمد فعلی معادن برای نسل آینده سرمایه‌گذاری کرد تا با پایان یافتن منابع تجدیدناپذیر، راهی برای اداره اقتصاد استان باقی بماند.

کرمان پیشتاز تحقق امر سرمایه‌گذاری و شعار سال است

استاندار کرمان نیز با اشاره به جایگاه برتر استان کرمان در بحث صنعت و معدن، اظهار کرد: کرمان در بسیاری از بخش‌ها جایگاه برتر را دارد اما به دلیل وجود برخی نقاط ضعف در حوزه صنعت و معدن و تلاش برای ارتقا آنها، سند تحرک بخشی توسعه استان با نام «کرمان برفراز» را طراحی کردیم که بخش قابل‌توجهی از آن به حوزه صنعت و معدن اختصاص دارد.

محمدعلی طالبی ادامه داد: موضوع اصلی این سند تکمیل زنجیره تولید در بخش معدن است که در این راستا تقویت بخش معدن در جنوب استان را مطرح کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تقویت بنگاه‌های کوچک و متوسط از دیگر راهبردهای دولت در استان کرمان است، تصریح کرد: امروز با مشارکت کارآفرینان و سرمایه گذاران استان می‌توانیم این بخش را فعال کنیم. همچنین در حوزه معدن تمرکز بر حوزه‌های دارای مزیت اما کمتر توجه شده مانند صنایع تبدیلی و فراوری کشاورزی و صنایع پایین‌دستی پتروشیمی است که استان کرمان هم به لحاظ بازار مصرف و هم خطوط اصلی انتقال گاز ظرفیت بسیار خوبی دارد.

طالبی، به پیشتازی استان کرمان در تحقق شعار سال و سرمایه‌گذاری نیز اشاره کرد و افزود: کرمان از 5 ماه پیش کار خود را برای توجه به حوزه سرمایه‌گذاری آغاز کرده و در این راستا اتاق مشترک سرمایه‌گذاری در تهران، ستاد شتابدهی به سرمایه‌گذاری در استان، اتاق‌های سرمایه‌گذاری در شهرستان‌های مختلف و همچنین مرکز جدید خدمات سرمایه‌گذاری در استان ایجاد شده است.

وی با اشاره به مشکلات متعدد استان کرمان به‌ویژه در بخش جاده‌ها، زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی، خاطرنشان کرد: باید نگاه ویژه به استان کرمان داشت و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و همچنین مسئولیت‌های اجتماعی برای حل مشکلات استان اقدام کرد.

استاندار کرمان موضوع وصول مالیات‌ها را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: عدالت نیست استانی که در تحقق درآمدهای دولت فعال است، در رفع ابتدایی‌ترین نیازهای خود معطل بماند و انتظار داریم سازمان‌های مختلف از جمله ایمیدرو با استان همراهی و برای تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز کمک کنند.

وی در پایان با بیان اینکه اصلاح قوانین نیز می‌تواند سبب تحول اقتصادی در کرمان شود، گفت: امیدواریم این سفر سبب تسهیل سرمایه‌گذاری و تولید در استان شود.

موضوع ترک فعل‌ها در تجهیز معادن پیگیری شود

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز به مشکلات معادن استان اشاره کرد و وضعیت معادن زغال‌سنگ به‌ویژه در راور و زرند را اسفناک دانست و افزود: اگر امکان تجهیز و نوسازی معادن وجود ندارد، بهتر است آنها را تعطیل کرد.

شهباز حسن‌پور، با اشاره به موافقت مجلس برای تجهیز ناوگان معادن، خاطرنشان کرد: آمبولانس و تجهیزات آتش‌نشانی خریداری شده، اما متأسفانه به زرند و راور داده نشده است و ترک فعل‌ها در این موضوع باید پیگیری شوند.

وی با اشاره به اینکه برخی واحدهای صنعتی بزرگ استان مشکلات ابتدایی مانند تأمین آب و برق دارند، ادامه داد: برای دریافت مجوز در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز فرآیندهای پیچیده‌ای وجود دارد و این روند به‌هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست.

وی در پایان بر نگاه واقع‌بینانه و اقدامات عملی مسئولان و مدیران استان برای حل مشکلات صنعت و معدن استان تأکید کرد و گفت: نباید اجازه داد ظرفیت‌های کرمان بیش از این مغفول بماند.

صنعتگران به دنبال حذف بروکراسی اداری هستند

در ادامه رئیس اتاق اصناف کشور نیز با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی و معدنی کرمان و همچنین تأکید رهبر معظم انقلاب بر موضوع سرمایه‌گذاری، اظهار کرد: کشور احتیاج بسیاری به امر تولید دارد زیرا هر کشوری که تولید موفقی داشته باشد اشتغال نیز شکل می‌گیرد و صادرات سهم بسزایی در اقتصاد ایفا خواهد کرد.

قاسم فراهانی، با تأکید بر اینکه مجلس باید برای مدیریت منابع برنامه‌ریزی کند، افزود: استانداران و مدیرانی که منصوب می‌شوند باید حتماً استان را به‌خوبی بشناسند همچنین اختیاراتی برای برنامه‌ریزی مدون استانی داشته باشند تا از ظرفیت‌های استانی استفاده کنند.

وی با اشاره به نقشی که صنعتگران در اداره کشور دارند، خاطرنشان کرد: این قشر امروز به دنبال از بین رفتن بروکراسی اداری و دخالت‌ها هستند تا بتوانند بهره‌وری بیشتری داشته باشند.

بخش خصوصی کوچک در زنجیره ارزش و تأمین قرار بگیرد

در پایان این نشست رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری؛ رقابت، امنیت پذیری و شفافیت می‌خواهد، گفت: ما باید این موارد را در کشور تقویت کنیم تا ابتدا سرمایه گذاران داخلی و سپس سرمایه گذاران خارجی وارد میدان شوند.

رضا علیزاده، ادامه داد: امروز شرکت‌های شبه‌دولتی میدان را گرفته‌اند و به بخش خصوصی اجازه رقابت نمی‌دهند و بخش خصوصی کوچک محکوم به نابودی است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید طرحی بریزیم تا بخش خصوصی کوچک در زنجیره ارزش و تأمین قرار بگیرد. همچنین به‌صورت جدی‌تر پیگیر برنامه شرکت‌های شبه‌دولتی برای آینده و در زمان اتمام منابع هستیم.

وی ضمن قدردانی از محبت و مهمان‌نوازی مردم دیار کریمان، اظهار کرد: موضوعاتی که امروز در این نشست مطرح شد را با اولویت در مجلس پیگیری خواهیم کرد و تا جایی که توان داشته باشیم برای حل آنها اقدام می‌کنیم.

در این نشست فعالان اقتصادی استان کرمان به بیان مهم‌ترین مشکلات خود در حوزه صنعت و معدن پرداختند و خواستار پیگیری جدی‌تر مجلس شورای اسلامی برای حل این مشکلات شدند.

یادآور می‌شود 25 نماینده مجلس و 10 معاون وزیر از چهار وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد و دارایی در سفری دو روزه به استان کرمان ضمن بازدید از مجموعه تفریحی گردشگری گهر پارک، چند بنگاه اقتصادی در سطح استان از جمله بابک مس ایرانیان در شهربابک، مس سرچشمه، فولاد زرند، زغال‌سنگ زرند، معادن راور، فولاد بافت، خودروسازی‌های بم و… با امام‌جمعه و استاندار کرمان دیدار کردند.

این هیات همچنین در نشست‌هایی جداگانه با مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، شرکت‌های فناور و نوآور و فعالان اقتصادی استان در محل اتاق کرمان با عمده مسائل و مشکلات استان آشنا شده و برای حل آنها قول مساعد دادند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه