ایجاد مرکز جامع داده‌های مدرن در استان کرمان ضروری است | تشویق بنگاه‌های بزرگ برای ایجاد دیتا سنتر جامع در جنوب شرق کشور

سیدمهدی طبیب زاده، رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اهمیت ایجاد مرکز جامع داده در این استان، از حمایت اتاق کرمان از این امر و تشویق بنگاه‌های بزرگ برای ایجاد دیتا سنتر جامع در جنوب شرق کشور خبر داد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه وجود مرکز داده‌های مدرن لازمه تمامی فعالیت‌های دانش‌بنیان و توسعه هوش مصنوعی است، گفت: در کرمان دیتا سنتر وجود ندارد و امیدواریم یک دیتا سنتر جامع در جنوب شرق کشور و کرمان ایجاد شود؛ ما نیز سعی می‌کنیم بنگاه‌های بزرگ اقتصادی را برای همکاری در این موضوع تشویق کنیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی با شرکت‌های فناور استان کرمان، افزود: اتاق کرمان حامی جدی و تسهیل گر فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان است و به هر شکل ممکن و با هر توانی که در اختیار داریم از این موضوع حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد استان کرمان مبتنی بر منابع تجدیدناپذیر معدنی و کشاورزی است که روزی تمام می‌شوند، ادامه داد: استان کرمان راهی ندارد جز اینکه از طریق اقتصاد و فعالیت‌های دانش‌بنیان، فناوری و نوآوری بتواند به این نقیصه بزرگ استان پاسخ دهد.

طبیب زاده، خاطرنشان کرد: کرمان به لحاظ هوش و استعداد خاستگاه بسیاری از نخبگان و نخبه پرور است اما محیط آن برای پرورش نخبگان مناسب نیست، بنابراین باید بنای اقدامی جدی در این حوزه در کرمان گذاشته شود.

وی به تدوین سند توسعه دانش‌بنیان و شرکت‌های فناور با کمک اتاق کرمان نیز اشاره کرد و گفت: نخستین انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در اتاق کرمان تشکیل شده اما به نظر می‌رسد سهم چندانی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در رشد اقتصاد استان در نظر گرفته نشده و ضعف اساسی آن عدم حمایت بنگاه‌های بزرگ است که اعتبارات بسیاری را هزینه می‌کنند اما ارتباط آنها با شرکت‌های دانش‌بنیان استان قوی نیست.

رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: استان کرمان از اعتبارات قانون جهش دانش‌بنیان نیز سهم چندانی ندارد که درخواست داریم این موضوع آسیب شناسی و حل شود. همچنین مسئولان استان باید به این باور برسند که راه دیگری جز اقتصاد دانش‌بنیان برای نجات آینده استان وجود ندارد.

طبیب زاده، با اشاره به وجود میانه گمشده در استان، اظهار کرد: کار عظیمی برای پر کردن این میانه گمشده و تکمیل زنجیره ارزش در استان داریم که برای عملی کردن این ایده‌ها راهی جز دانش‌بنیان وجود ندارد.

وضعیت نامناسب مخابرات در استان کرمان

در ادامه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ضمن قدردانی از اتاق کرمان برای توجه به موضوع ICT، به شعار سال”سرمایه‌گذاری برای تولید” اشاره کرد و گفت: در کرمان شرکت‌های بزرگی وجود دارند که کارهای بزرگی را انجام می‌دهند و اگر بخواهیم چنین شرکت‌هایی را ایجاد کنیم حدود 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و سبب اشتغالزایی 2 هزار نفر می‌شود اما اگر همین عدد را به درستی در حوزه IT سرمایه گذاری کنیم، ارزش افزوده بالاتر و اشتغالزایی بیشتری دارد و منابع تجدید ناپذیر نیز کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محمدمحسن صدر، با اشاره به توجه کشورهای دنیا به حوزه فناوری اطلاعات، اظهار کرد: اگر شرکت‌های بزرگ استان در بخش ICT سرمایه گذاری نکنند فاجعه است؛ باید این سرمایه گذاری انجام شود زیرا اشتغالزایی بیشتری دارد و کشور رو به جلو حرکت خواهد کرد.

 وی با بیان اینکه امروز دولت و مجلس به دنبال حکمرانی داده هستند، افزود: اگر بتوانیم این نوع حکمرانی را رقم بزنیم و شفافیت ایجاد شود، بسیاری از مسائل حل خواهد شد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران از طراحی سوپر اپلیکیشن”ایران من” برای بهره مندی مردم از خدمات دولت و بخش خصوصی خبر داد و گفت: طراحی این اپ منابع داده‌ای جدید خلق خواهد کرد که باید الگوریتم آن تدوین شود و شرکت‌های دانش‌بنیان به این موضوع توجه داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنانش از برنامه‌های توسعه‌ای وزارت ارتباطات در حوزه مخابرات خبر داد و تصریح کرد: وضعیت مخابرات در استان کرمان مناسب نیست و در طرح توسعه‌ای مورد توجه ویژه است.

وی با طرح این سؤال که چرا کرمان در حوزه IT جایگاه ویژه‌ای ندارد؟ گفت: زمینه ایجاد این جایگاه در کرمان فراهم نشده است و امروز برای توسعه پارک فاوا در کرمان کاملاً آماده‌ایم زیرا بخش عمده‌ای از اکوسیستم فناوری از طریق پارک فاوا است.

صدر، با اشاره به وجود 483 شرکت فعال هوش مصنوعی در 9 رده مختلف در کشور، افزود: تعداد کمی از این شرکت‌ها در کرمان وجود دارند بنابراین صنایع بزرگ معدنی استان باید امکان استفاده از داده‌های خود را فراهم کنند تا جوانان استان بتوانند در این زمینه فعالیت داشته باشند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به وجود یک مرکز داده در استان کرمان، خاطر نشان کرد: آماده‌ایم این مرکز با شرایطی به بخش خصوصی واگذار شود تا بتوانیم آن را فعال کنیم. همچنین وزارت ارتباطات به دنبال این است تا خدمات عمومی دولت را در 15 اپراتور خلاصه کند؛ فراخوان‌هایی آماده شده و از شرکت‌های توانمند استان درخواست داریم به این موضوع نیز ورود کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم به هر تعداد پرونده‌ای که طی یک ماه آینده جمع آوری شوند خارج از محل تبصره 18، تسهیلات 200 تا 300 میلیارد تومانی پرداخت شود. همچنین در قالب صندوق نوآفرین و در راستای توسعه کسب و کارها از 10 شرکت فعال حوزه IT یا هوش مصنوعی حمایت خواهیم کرد.

وی در پایان بیان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کار بزرگی را با عنوان برنامه ملی رفع ناترازی انرژی آغاز کرده است و به دنبال این هستیم شرکت‌های استانی توانمند در این ارتباط کار کنند.

تدوین شناسنامه انرژی برای حل ناترازی ها

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه دانش‌بنیان راه نجات کشور است به همین دلیل قانون جهش دانش‌بنیان را تصویب کردیم، گفت: اگرچه تاکنون تنها 10 درصد از این قانون اجرا شده اما بستری را برای توسعه در بعضی از استان‌ها فراهم کرده است.

مصطفی طاهری، با اشاره به اینکه ریشه مشکل حکمرانی، عدم شفافیت قوانین و داده محور نبودن است، ادامه داد: براساس قانون، حکمرانی داده مند می‌شود.

وی تصریح کرد: در این دوره از مجلس علاوه بر نص بعضی قوانین، موضوع تجمیع قوانین را پیگیری می‌کنیم و به دنبال این هستیم 52 سرفصل قانونی در کشور وجود داشته باشد. همچنین در حوزه ناترازی انرژی به دنبال این هستیم تا برای تمام افراد حقیقی و حقوقی شناسنامه انرژی تدوین کنیم و همین امر بخش زیادی از مشکلات ناترازی انرژی را حل می‌کند.

طاهری، با تأکید بر اینکه امروز مشکلی برای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان وجود ندارد، اظهار کرد: مالیات برای اداره کشور ضروری است اما تلاش می‌کنیم استفاده از مالیات در حوزه دانش‌بنیان ها و درآمدها بیشتر شود. همچنین تلاش می‌کنیم کرمان بیشتر از ظرفیت های ماده 11 قانون جهش تولید دانش‌بنیان استفاده کند.

وی در پایان با اشاره به تدوین قانونی مرتبط با هوش مصنوعی برای جلوگیری از موازی کاری اظهار کرد: 5 فصل در ارتباط با پردازش، دیتا سنتر، امنیت، نیروی انسانی و حمایت ها برای این قانون در نظر گرفته شده است و پیگیری می‌کنیم تا داده ها در اختیار شرکت ها قرار بگیرد. همچنین تلاش می‌کنیم چارچوبی تعریف شود تا حمایت شرکت ها از دانش‌بنیان ها قابل رصد باشد و بتوان آنها را پای کار آورد.

در ادامه این نشست فعالان حوزه دانش‌بنیان استان به طرح مهمترین پرسش های خود و بیان مشکلات استان در حوزه ظرفیت های کلی شرکت‌های دانش‌بنیان، ظرفیت های تأمین مالی اقتصاد دانش‌بنیان کرمان، دیتا سنتر، فیلترینگ اینترنت، سرمایه گذاری، زیرساخت های پردازشی و… پرداختند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه