افشین: ارزش قراردادهای بار اول به ۵۰۰ میلیون دلار رسید

تهران- پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری درباره حجم قراردادهای منعقدشده معاونت علمی با دستگاه‌های اجرایی گفت: حجم قراردادهای مصوب با نام قراردادهای بار اول، تاکنون ۳۰۰ میلیون دلار بوده است که با امضای قراردادهای امروز این عدد به ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، حسین افشین روز پنجشنبه در حاشیه افتتاح بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در جمع خبرنگاران افزود: قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون ۲۰۰ میلیون دلار بوده است؛ نکته مهم قراردادهایی که امروز منعقد شد، این است که در این قراردادها وزارت نفت درخشان‌ترین عملکرد را داشته است.

وی ادامه داد: این وزارتخانه بیشترین همکاری را با شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است، از این رو، جا دارد به نمایندگی از نخبگان کشور از این وزارتخانه و شخص وزیر نفت تشکر کنم و از وزارتخانه‌های دیگر نیز بخواهیم از ظرفیت قراردادهای بار اول استفاده کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری این رویکرد را عامل تحول بزرگی برای کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان توصیف کرد و افزود: شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت نفت فلات قاره بهترین شرکت‌ها در انعقاد قراردادهای بار اول هستند و خوشحالیم در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، امروز به‌صورت عملیاتی این قراردادها امضا می‌شود.

امید شاکری معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری نیز با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های قانونی و فناوری در مسیر پیشرفت صنعت نفت، گفت: امیدوارم سال آینده شاهد رونمایی از دستاوردهای این همکاری‌ها باشیم.

وی اقدام را گامی مهم در مسیر خودکفایی و توسعه فناورانه صنعت نفت دانست و با اشاره به ظرفیت‌های قانونی موجود و حمایت‌های وزارت نفت از بومی‌سازی فناوری‌ها افزود: از ظرفیت‌های قانون اول همان‌طور که در فناوری وزارت نفت تبلور یافته است، بهره‌برداری خواهیم کرد و خوشبختانه این حرکت آغاز شده است و ان‌شاءالله با قدرت ادامه می‌یابد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به حضور شرکت‌های توانمند داخلی در این طرح‌ها گفت: مسیری صحیح را در پیش گرفته‌ایم. امیدوارم این آغازی برای جهشی بزرگ در استفاده از ظرفیت‌های ملی و بومی‌سازی تجهیزات راهبردی صنعت نفت باشد.

شاکری ضمن قدردانی از تلاش‌های متخصصان و شرکت‌های فناور، تأکید کرد: این فرصت تاریخی باید به‌گونه‌ای پیگیری شود که شاهد تثبیت استانداردهای تازه در صنعت نفت باشیم.

امروز در مجموع ۱۶ قرارداد و دو تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت‌های تابعه وزارت نفت و شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت امضا شد که ارزش این قراردادهاحدود ۱۵۰ میلیون دلار است.

امضای ۴ قرارداد و یک تفاهم نامه تولید بار اول

به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، در حاشیه نخستین روز از بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران شرکت ملی نفت ایران ۴ قرارداد و یک تفاهم‌نامه تولید بار اول با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی امضا کرد.

آیین امضای مجموعه‌ای از قراردادها و تفاهم‌نامه‌های فناورانه شرکت ملی نفت ایران امروز با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری و امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری به امضا رسید؛ این رویداد گامی مهم در مسیر توسعه فناوری‌های راهبردی، بومی‌سازی تجهیزات تخصصی و حمایت از توان داخل در صنعت نفت به‌شمار می‌رود.

این قراردادها شامل موارد زیر است:

* تولید چراغ‌های ضد انفجار

* تولید لوله فولادی درون‌چاهی بدون درز گریدهای «L۸۰-TYPE۱» و «CT-L۸۰-۱۳%Cr ۵ API»

* تولید لوله فولادی درون‌چاهی بدون درز گریدهای «CT-L۸۰-۱۳%Cr ۵ API»

* تولید لوله فولادی درون‌چاهی بدون درز با گرید «API ۵CT-L۸۰-۱»

افزون بر این قراردادها، یک تفاهم‌نامه همکاری نیز بین شرکت ملی نفت ایران با یک شرکت دانش بنیان برای طراحی و ساخت دستگاه لوله‌مغزی سیار (Coil Tubing) نیز به امضا رسید که از تجهیزات مهم عملیاتی در صنعت حفاری به‌شمار می‌رود.

این قراردادها و تفاهم‌نامه به امضای حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران عامل چهار شرکت دانش بنیان رسیده است.

بومی‌سازی فناوری بازیافت بخار بنزین

امروز شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران برای ساخت دستگاه بازیافت بخار بنزین به روش جذبی با یک شرکت دانش‌بنیان داخلی قرارداد تولید بار اول امضا کرد.

بر اساس این قرارداد، دستگاه بازیافت بخار بنزین با ظرفیت ۳۰۰ نرمال مترمکعب بر ساعت و با تکیه بر توان مهندسی و ساخت داخل تولید خواهد شد. هدف از این پروژه کاهش آلایندگی‌های محیط زیستی، افزایش بهره‌وری سوخت و ارتقای فناوری‌های نو در صنعت پخش فرآورده‌های نفتی کشور است.

امضای ۶ قرارداد و تفاهم نامه توسط مناطق نفت‌خیز جنوب

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب پنج قرارداد تولید بار اول و یک تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی امضا کرد.

طراحی و ساخت دستگاه آزمایشگاهی اندازه‌گیری خودکار نمک در نفت خام به شرکت ابتکار تجهیز آزما، ساخت ظروف پیستونی تحت فشار مقاوم در برابر ترکیبات گوگردی به شرکت پترو پاک آزما، ساخت پمپ درون‌چاهی تلمبه‌های میله‌ای مکشی به شرکت پمپ‌سازان تدبیر اروند و ساخت کمپرسورهای گازی سینگل‌شفت Tandem و ساخت توربین گازی SOLAR CENTAUR ۵۰ به شرکت توسعه ماشین ایرسا واگذار شد.

بومی‌سازی تجهیزات تخصصی فراساحلی 

همچنین شرکت نفت فلات قاره ایران در حاشیه نخستین روز بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران دو قرارداد تولید بار اول با شرکت‌های دانش‌بنیان امضا کرد.

«ارائه خدمات اندازه‌گیری دبی چاه‌های فراساحلی با کسر گاز تولیدی بالا (High GOR) با شرکت پتروفناوری پایا» و «بومی‌سازی توربوژنراتورهای کلاس ۶ تا ۹ مگاوات از نوع توربین سولار تاروس ۷۰ با شرکت توربین ماشین خاورمیانه» از محورهای این همکاری به شمار می‌آیند.

خودکفایی در مواد شیمیایی راهبردی پالایشگاهی

شرکت گاز ایلام با شرکت آراد صنعت ماهان برای تولید ماده شیمیایی متیل‌دی‌اتانول‌آمین (MDEA) یک قرارداد ساخت داخل امضا کرد. 

متیل‌دی‌اتانول‌آمین ماده‌ای پرکاربرد در فرآیندهای شیرین‌سازی گاز طبیعی است که به جذب گازهای اسیدی مانند H₂S و CO₂ کمک می‌کند. بومی‌سازی این ماده راهبردی می‌تواند نقشی مهم در پایداری عملیاتی پالایشگاه‌های گاز و کاهش هزینه‌های ارزی ایفا کند.

خودکفایی در تجهیزات کنترلی صنعت گاز

قرارداد ساخت داخل کنترل‌ولوهای فرآیندی میان شرکت پالایش گاز پارسیان و شرکت پترو سازه میهن از دیگر مواردی بود که امروز به امضا رسید.

کنترل‌ولوها از تجهیزات حیاتی در فرآیندهای پالایشی برای کنترل جریان، فشار و دما هستند و بومی‌سازی آنها گامی مهم در کاهش وابستگی به واردات و ارتقای تاب‌آوری زنجیره تأمین در صنعت گاز کشور به‌شمار می‌رود.

گام بلند پالایش نفت آبادان در بومی‌سازی کاتالیست

شرکت پالایش نفت آبادان یک قرارداد با شرکت رزالوند برای تولید کاتالیست FCC و قراردادی دیگر با شرکت شیمیایی بهداش برای تولید کاتالیست کراکینگ بستر سیال به امضا رساند.

این قراردادها با هدف بومی‌سازی دانش فنی، ارتقای توان داخل و کاهش وابستگی به واردات مواد راهبردی در صنعت پالایش کشور میان فردین راشدی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان و مدیران عامل این دو شرکت دانش‌بنیان امضا شد و گامی مهم در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت به‌شمار می‌رود.

بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از ۱۸ اردیبهشت‌ به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه