ناشرانی که غرفه‌ها را خالی گذشتند، سال بعد در نمایشگاه نیستند/۶۱ میلیارد تومان فروش

تهران- پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات- سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران با اعلام فروش ۶۱ میلیارد تومانی نمایشگاه گفت: ناشرانی که برای دریافت غرفه ثبت‌نام کردند؛ اما غرفه آن‌ها تاامروز خالی مانده است، طبق آیین‌نامه در دوره بعد نمی‌توانند در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند.

به گزارش خبرنگار کتاب پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، دومین نشست خبری نمایشگاه کتاب با حضور ابراهیم حیدری قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران و غلامرضا طریقی مدیر کمیته فرهنگی نمایشگاه در سومین روز این رویداد جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نیم‌طبقه دوم سالن شبستان برگزارشد.

حیدری درباره اقداماتی که در نمایشگاه کتاب در روز ولادت امام رضا (ع) انجام می‌گیرد، گفت: در این روز با همکاری بنیاد امام رضا (ع) و حرم مطهر برنامه مرکزی در مصلی خواهیم داشت.

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در اعلام میزان فروش در بخش مجازی نمایشگاه گفت: در بخش مجازی نمایشگاه تا ساعت ۱۳ امروز (۱۹ اردیبهشت) ۳۶۰ میلیارد و ۳۵۱ میلیون ریال فروش انجام شده است، این فروش برای ۱۵۶ هزار و ۸۴۰ نسخه و ۵۷ هزار ۳۳۳ عنوان کتاب بوده است. در بخش فیزیکی تا ساعت ۱۲ دیشب ۲۵۱ میلیارد ریال فروش انجام شد و در کل ۶۱۱ میلیارد ریال فروش انجام شده است.

به گفته او تا زمان نوشتن این گزارش ۱۱۶ هزار دانشجو و طلبه و ۱۲ هزار و ۸۰۲ استاد دانشگاه برای دریافت بُن ثبت‌نام کردند.

اگر صنعت نشر رشد کند، فرهنگ رشد می‌کند

حیدری در خصوص ضرورت فعالیت نشر در ایران گفت: اگر صنعت نشر رشد کند، فرهنگ رشد می‌کند و این باعث بهبود زیر ساخت‌ها در کل کشور خواهدشد.

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب با اشاره به اینکه نمایندگانی از ۵۰ کشور در این دوره در بخش بین‌الملل فعالیت می‌کنند، ادامه داد: از کشورهای مختلف مقام‌هایی در رتبه‌ها و سطوح مختلف در نمایشگاه کتاب حاضر هستند. همچنین در رویداد فلوشیپ نشر تهران از ۲۰ کشور مهمان به نمایشگاه می‌آیند.

او با اعلام اینکه نخستین جلسه کمیته بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلف‌های نمایشگاه کتاب برگزار شده است، افزود: در این جلسه احکامی صادر و سعی شده است، برخورد قهری با ناشران انجام نشود. با درنظر گرفتن غرفه‌های که هنوز خالی هستند، ناشرانی که برای دریافت غرفه ثبت نام کردند اما غرفه آن‌ها تا به امروز خالی مانده است، طبق آیین‌نامه در دوره بعد نمی‌توانند در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند. در این دوره بر مواردی مانند تخلف فروش موارد غیرکتاب و هرآنچه خارج از آیین‌نامه باشد، تخلف محسوب می‌شود.

حیدری درباره ثابت بودن مکان غرفه برخی از نشرهای بزرگ بدون رعایت نظم الفبایی حاکم در شبستان گفت: ناشران بزرگی هستند که جانمایی آن‌ها در هر بخشی از نمایشگاه باشد، مخاطب را به سمت خود جذب خواهد کرد. این ناشران در بخش‌های مختلف نمایشگاه پراکنده هستند تا مردم مسیری را برای رسیدن به هر کدام طی کنند و به این بهانه از سایر بخش‌های نمایشگاه هم بازدید کنند.

باید بتوانیم زمان استراحت مردم را پر کنیم

طریقی با اشاره به اینکه فعالیت‌های فرهنگی بخش جلوه دهنده نمایشگاه است، ادامه داد: بخش فرهنگی در نمایشگاه کتاب دو رویکرد اصلی دارد یکی خدماتی که به ناشران برای معرفی کتاب در کنار ارائه غرفه و خدمات آن داده می‌شود. همچنین رویکرد دوم به این دلیل است که نمایشگاه کتاب مهمترین رویداد فرهنگی کشور است و با توجه به وسعت نمایشگاه باید بتوانیم زمان استراحت مردم را پر کنیم.

مدیر کمیته فرهنگی نمایشگاه با اشاره به دهه کرامت و ولادت امام رضا (ع)، گفت: برنامه‌هایی در این زمینه برگزار شده و امروز به صورت ویژه جشن میلاد امام رضا (ع)، همچنین نقاره زنی و پرچم‌گردانی در محوطه نمایشگاه را خواهیم داشت و بعد از اذان در سرای اهل قلم شعرخوانی بزرگی برگزار خواهد شد. برای روز فردوسی و پاسداشت زبان فارسی هم برنامه‌های ویژه داریم. در این مراسم از اصغر دادبه، محمدجعفر یاحقی، علیرضا قیامتی و مهری بهفر تجلیل می‌شود.

او افزود: امسال به نسبتی که درخواست برای غرفه بیشتر بود، برای نشست هم بیشتر بود و نهادها و مولفان هم درخواست‌هایی برای برگزاری نشست داشتند و در مجموع با عدد بیش از دو هزار درخواست مواجه شدیم و سعی کردیم تا حدامکان همه نشست‌ها را در بخش‌های مختلف نمایشگاه برگزار کنیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه