
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، سید محمدرضا موالیزاده شنبه در جلسه کلانپروژههای تجربهنگاری انقلاب اسلامی که عصر شنبه در استانداری خوزستان برگزار شد، بر اهمیت مستندسازی تجربیات و تبدیل آن به دانش مدیریتی تأکید کرد.
موالیزاده با اشاره به حضور سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در این جلسه گفت: سردار سلامی عزیز بهلحاظ شخصیت فکری، فرهنگی و علمی، فرصتی ارزشمند برای سپاه پاسداران ایجاد کردهاند تا نگاه تبدیل تجربه به دانش در این مجموعه تقویت شود. این ایدهای بسیار ارزشمند است که ریشه در آموزههای دینی و سیره ائمه اطهار دارد.
موالیزاده با انتقاد از ضعف فرهنگ مستندسازی و خاطرهنویسی در کشور گفت: متأسفانه در کشور ما این فرهنگ نهادینه نشده است. کمتر افرادی پس از دوران انقلاب مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی خاطرات خود را ثبت کردهاند.
وی با اشاره به اهمیت نگاه فرایندی در مدیریت اظهار کرد: اگر مدیریت را پروژهمحور و نقطهای ببینیم، دچار مشکل میشویم اما اگر خطی و پروسهمحور باشیم امکان بهرهگیری از تجربیات گذشته فراهم شده و امتداد و استمرار در مدیریت شکل می گیرد.
استاندار خوزستان با اشاره به منطق ریاضی فازی گفت: در منطق کلاسیک، همه چیز سیاه یا سفید است اما در منطق فازی که توسط یک دانشمند ایرانی پایهگذاری شد، بین صفر و یک بینهایت گزینه وجود دارد. متأسفانه در روابط اجتماعی و مدیریتی نتوانستهایم از این منطق استفاده کنیم. باید بپذیریم که حتی با کسانی که ۶۰ درصد اختلاف نظر داریم، میتوان در ۴۰ درصد موارد همکاری کرد.
سپاه پاسداران؛ الگویی موفق در تجربهنگاری
موالیزاده با قدردانی از اقدام سپاه پاسداران در تجربهنگاری گفت: سپاه امروز تنها یک نهاد نظامی نیست بلکه در عرصههای مختلف دارای تجربیات ارزشمندی است. ثبت این تجربیات میتواند به دانشی تبدیل شود که در مدیریت کشور مورد استفاده قرار گیرد.
وی به تجربه وزارت خارجه در مستندسازی اشاره کرد و افزود: در وزارت خارجه، قبل و بعد از مأموریت سفرا، گزارشهای مفصلی تهیه میشود اما این فرهنگ در سایر دستگاهها ضعیف است. اگر این روند را تعمیم دهیم، میتوانیم از تکرار اشتباهات جلوگیری کنیم.
استاندار خوزستان در پایان با اشاره به گام دوم انقلاب گفت: ۴۰ سال اول انقلاب، گامی بود که تجربیات آن میتواند پایهای برای گام دوم باشد. امیدوارم این طرح تجربهنگاری که توسط سپاه آغاز شده، به الگویی برای تمام دستگاهها تبدیل شود. استان خوزستان نیز با همکاری دانشگاهها و نخبگان، میتواند بانک اطلاعاتی ارزشمندی از تجربیات گذشته ایجاد کند.
دیدگاه خود را بیان کنید