
به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، سی ان ان افزود: تیم ترامپ مجموعه مذاکرات گسترده و همزمانی را در سطح بالای دیپلماتیک آغاز کرده که در سال های گذشته بی سابقه بوده است. مذاکرات دیپلماتیک دولت ترامپ شامل کشورهایی مانند اوکراین، روسیه، چین، ایران، خاورمیانه و رقبای تجاری متعددی می شود.
اما سوال مهم این است: حال که ترامپ، کشورش را برای انجام اولین سفر خارجی مهم خود در دوره دوم ریاست جمهوری اش ترک می کند، آیا تلاش های دولت او برای معامله با کشورها، جایگاه راهبردی آمریکا را تقویت خواهد کرد یا در نهایت باعث آزردگی متحدان امریکا و تقویت دشمنان این کشور خواهد شد؟
تعامل دولت ترامپ در جبهه های مختلف همچنین با یک طنز سیاسی همراه بوده است. به هر حال ترامپ با شعار «اول آمریکا» انتخاب شد تا قیمت ها را کاهش دهد و مشکلات مرز جنوبی را حل کند اما او در حال رسیدگی به اختلافات مرزی سایر کشورها است.
مذاکراتی که بسیاری از مسائل جهان را در بر می گیرد، بازتاب تحمیل دیدگاه ها و اختیارات دولت ترامپ در سراسر جهان و تلاش وی برای اضمحلال نظام های سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیکی است که چندین دهه قدمت دارند.
سیاست های رئیس جمهوری آمریکا با مخاطرات قابل توجهی مواجه است، زیرا طرح های یکجانبه گرایانه و غیرمتعارف او برای تغییر در تجارت جهانی، تحمیل قدرت آمریکا بر کشورهای کوچک تر، مهار چین و توافق کشتار اوکراین می تواند نتیجه عکس داشته باشد.
این هفته اکسات بسنت وزیر خزانه داری آمریکا با مذاکره کنندگان چینی در سوئیس دیدار کرد و گفت، مذاکرات پیشرفت خوبی داشته است. مارکو ربیو وزیر خارجه و جی دی ونس معاون ترامپ نیز بعد از تنش در روابط هند و پاکستان، به آتش بس در درگیری این دو کشور کمک کردند. فشار ترامپ همچنین باعث شد ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با مذاکره با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ترکیه موافقت کند اما این مذاکرات به بهای تقویت موضع مسکو انجام خواهد شد.
سی ان ان با اشاره به توافق دولت ترامپ برای آزادی «عیدان الکساندر» گروگان آمریکایی در غزه نوشت: به نظر می رسد این اقدام تلاشی برای فشار بر (رژیم) اسرائیل برای آغازمذاکرات آتش بس و انتقال کمک های انسان دوستانه به غزه تا قبل از سفر ترامپ به خاورمیانه بوده است.
همه این اتفاقات فقط چند روز بعد از امضای توافقات تجاری با انگلیس و در آستانه سفر ترامپ به عربستان، قطر و امارات رخ داد که تمایل شخصی او برای ارتباط با ثروتمندترین کشورهای جهان و افزایش نفوذ سیاسی و اقتصادی کشورهای خلیج فارس را نشان می دهد.
چنین اقداماتی که در بدو بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ماه ژانویه، دور از انتظارات کارشناسان سیاست خارجی بود، ممکن است از سوی مخل ترین رئیس جمهور در تاریخ مدرن آمریکا، دستاوردهای سیاست خارجی دولت وی را با کاهش تنش های جهانی افزایش دهد.
با این حال، شلوغی دیپلماتیک به خودی خود به معنای پیشرفت نیست. بسیاری از مذاکرات از جمله درباره جنگ تعرفه های ترامپ علیه چین، با هدف کاهش تنش هایی انجام شود که خود رئیس جمهور مسبب ایجاد آن بوده است. برخی دیگر از راهبردهای دولت ترامپ مانند حمایت از موضع روسیه در جنگ اوکراین، تردیدهایی را درباره رعایت عدالت بر انگیخته است.
همچنین حذف بی رحمانه کمکهای خارجی آژانس توسعه بینالمللی آمریکا به ویژه در مبارزه با «اچآیوی/ایدز» توسط ترامپ، میتواند به این معنا باشد که بسیاری از مردم جهان با مرگ یا گرسنگی روبرو خواهند شد.
سی ان ان نوشت: رویکرد متزلزل و نامتعارف ترامپ می تواند هر مذاکره ای را در هر لحظه نابود کند. روابط تجاری آمریکا و چین با افزایش تعرفه ها از سوی ترامپ به ۱۴۵ درصد، به پایین ترین سطح رسید. اما ترامپ در آستانه مذاکره با چین گفت، تعرفه ها را به ۸۰ درصد کاهش می دهد.
رئیس جمهوری آمریکا با تصمیمات خود در بازارهای جهانی قمار می کند و از این رو با پس انداز بازنشستگی میلیون ها شهروند آمریکایی بازی می کند. این تردید و بلاتکلیفی احتمال بروز رکود اقتصادی را تقویت می کند.
این رسانه آمریکایی نوشت: با گذشت بیش از سه ماه از دور دوم ریاست جمهوری ترامپ، شواهدی بیشتری نشان می دهد که سیاست خارجی معاملاتی ترامپ بیشتر از منافع کشور با انگیزه منافع شخصی است. ترامپ از اوکراین خواست به توافق بر سر معدن ملحق شود که آمریکا را درامدهای ثروت معدنی اوکراین به ازای حمایت از این کشور شریک می کند و یادآور غارت استعماری از سوی این کشور است.
سی ان ان با اشاره به هدیه گرانبهای قطر به ترامپ شامل هواپیمای مجللی به ارزش صدها میلیون دلار که قرار است جایگزین هواپیمای اختصاصی کنونی رئیس جمهور، آی فورس وان شود و با ترک ترامپ از کاخ سفید مورد استفاده شخصی وی قرار گیرد، پذیرش این هدیه را نقض اساسی اصول اخلافی و تخطی از قانون اساسی دانست.
این شبکه خبری آمریکایی افزود: روبیو وزیر خارجه آمریکا چنین استدلال می کند آنچه که سیاست خارجی آمریکا را محک می زند این است که آیا آمریکایی ها امن تر و مرفه شده اند یا خیر. اما حملات ترامپ به متحدانش و نرمش درمقابل کشورهای دشمن اعتماد به آمریکا را کاهش داده و باعث شده کشورهای دوست آمریکا به دنبال تقویت ترتیبات امنیتی خود باشند. این امر در نهایت قدرت آمریکا در خارج از این کشور را تضعیف خواهد کرد.
ترامپ در درگیری اخیر هند و پاکستان مدعی شد که نقش مهمی در پایان دادن به این تنش داشته است. دولت اسلام آباد، مداخله آمریکا را موثرخواند اما هند محافظه کارانه تر عمل کرد. با این حال دخالت واشنگتن در این تنش می تواند نشان دهد که ترامپ بیشتر از آنچه که در ابتدا به نظر می رسید علاقه مند است در دیپلماسی بین المللی دخالت کند. تنها ساعاتی قبل از این که واشنگتن در درگیری هند و پاکستان دخالت کند، جی دی ونس معاون او گفته بود که این اختلاف ربطی به آمریکا ندارد.
طولانی ترین ابتکار عمل سیاست خارجی ترامپ، در خاورمیانه بوده و قبل از روی کار آمدن او آغاز شده است. این یک تبلیغ ضعیف برای استراتژی وی است. ویتکاف نماینده ترامپ تاکنون نتوانسته است جنگ در غزه را متوقف کند، زیرا بحران انسانی مرگبار در این منطقه وخیم تر شده است. در واقع ترامپ ممکن است اوضاع را بدتر کرده باشد. طرح او برای جابهجایی فلسطینیها و ساختن «ریویرای خاورمیانه» نه تنها با پاکسازی قومی برابری می کند، بلکه خواسته سیاستمداران راست افراطی در کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر (رژیم) اسرائیل را درباره حاکمیت غزه تقویت کرده است.
سی ان ان نوشت: خصومت ترامپ با متحدان آمریکا مخرب بوده است. رویکرد ترامپ به تعمیق اختلافات ترانس آتلانتیک منجر شده است و رهبران اروپا در حال بازنگری راهبردهای امنیتی خود هستند. این امر می تواند یکی از اهداف ترامپ را درباره افزایش هزینه دفاعی خود محقق کند. اما این امر در عین حال می تواند نظم ائتلافی را که قدرت آمریکا را طی نسل ها تقویت کرده است، بر هم بزند.
مارک کارنی نخست وزیر کانادا هشدار داده که روابط دوستانه، نزدیک و ژئوپلتیک اوتاوا و واشنگتن بعد از تهدیدهای ترامپ درباره غصب این کشور، هرگز مانند گذشته نخواهد بود.
دیدگاه خود را بیان کنید