
به گزارش خبرنگار علمی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، این نشست امروز (دوشنبه) در دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، سالن عادل آذر با حضور ابراهیم متقی؛ استاد حقوق و علوم سیاسی، مصطفی مصلحزاده سفیر سابق ایران در اردن، علی عبدی کارشناس ارشد غرب آسیا و فلسطین برگزار شد.
سید مصطفی جلیلی استادیار دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران در حاشیه برگزاری این نشست در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات توضیح داد: نشست رهایی از سِرشدگی به بررسی امکانةای کنشگری فعال دانشگاهها در بحران غزه میپردازد.
وی افزود: در این نشست ترکیبی، صاحبنظران سیاسی و کارشناسانی که به صورت میدانی موضوع را رصد کرده و دیدگاههای خود را بیان میکنند.
جلیلی گفت: سوال اصلی این نشست این است که دانشگاههای ما در این دوران در مواجهه با بحران غزه چه مسئولیتی دارند؟
وی با بیان اینکه در دنیا جنبشهای دانشجویی فعال هستند اما دولتها با آنها همراه نیستند، افزود: در کشور ما دولتها با جنبشها و تحرکات دانشجویی همراه است اما آنطور که باید و شاید تحرکات جدی و شبکهسازی در موضوع غزه انجام نشده است و دانشگاهها نتوانستند از توانمندیها و تحرکات دانشجویان و استادان در این موضوع استفاده کنند.
استادیار دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران افزود: تحرکات دانشجویی میتوانند نقش بسزایی در توقف کشتار غزه و حتی بازسازی غزه پس از جنگ داشته باشند اما متاسفانه اقدامات قابل توجهی در این خصوص انجام نشده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه منبع اصلی تولید علم است، گفت: تولید علم بخشهای مختلفی دارد، یک بخش علوم نظامی است و میبینیم ابتکارات در جنگ بخشی از این علوم نظامی است که برگرفته از مجموعه علوم است.
جلیلی اظهار داشت: بخشی نیز برگرفته از علوم انسانی و اجتماعی و مبدا آنها دانشگاه است و جنبههای نرمافزاری مساله را پوشش میدهد و اینها میتوانند جریانسازی و شبکهسازی کنند و فضا را به سمت دفاع از مردم غزه سوق دهند.
وی ادامه داد: علوم ارتباطات میتواند در زمینه اینکه چگونه فضا را به سمت حمایت از مردم غزه تغییر دهیم و همچنین در امر آگاهیبخشی به عموم مردم دنیا کمک کند.
استادیار دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران گفت: در دنیا صاحبنظران مختلفی داریم که نسبت به غزه موضعگیری دارند دانشگاه میتواند صورتبندی خوبی از مساله داشته باشد و میتواند افکار را به این سمت ببرد که جنگ متوقف شود و هم اینکه پشتیبانی نظری و عملی از آرمان فلسطین داشته باشد و باید بگویم این ظرفیت دانشگاه است.
وی تاکید کرد: جنبشهای دانشجویی میتواند حرکات محکمی انجام دهند و انقلابآفرین باشند اما اینکه چه طور از ظرفیت دانشگاهها در جهان اسلام استفاده شود مساله است و باید آسیبشناسی شود
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، در این نشست تحولات نسلی، آینده جبهه مقاومت و دانشگاه، دانشگاهها و مسئولیت اجتماعی جهانی: از جنگ ویتنام تا جنگ غزه، نقش دیپلماسی علمی در چالشهای استراتژیک منطقه، آیا غزه به کمک دانشگاه نیاز دارد؟، نگاهی انتقادی به حوزه علوم انسانی در کشور در بحران غزه، نقش دانشگاهها در فضای پساجنگ نیز از محورهایی بود که مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
دیدگاه خود را بیان کنید