احمدی‌مقدم: هدف از جنگ شناختی، تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی است

تهران - پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات - فرمانده دانشگاه عالی دفاع ملی شاهد گفت: جنگ شناختی به حملات فکری و روانی تمرکز دارد که افکار عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در واقع به معنای دستکاری ذهن مخاطب است.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده دانشگاه عالی دفاع ملی عصر دوشنبه در اختتامیه همایش ملی جنگ شناختی و امنیت ملی که در دانشگاع دفاع ملی برگزار شد، گفت: برخی افراد حق را در لباس باطل به مردم عرضه می‌کنند و حقایق واقعی را کتمان می‌کنند. بنابراین، انسان باید با قدرت عقل، راه درست و نادرست را از هم تشخیص دهد.

وی گفت: در مورد جنگ، تعاریف متعددی وجود دارد. جنگ به معنای تحمیل اراده بر دشمن با استفاده از زور است، اما مفهوم جنگ اراده‌ها نیز وجود دارد که شامل ابزارهای سخت و نرم است. جنگ شناختی به‌ویژه به حملات فکری و روانی اشاره دارد که افکار عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. عملیات شناختی جنگ به معنای درک و فروش کالا و دستکاری ذهن مخاطب است. بنابراین امروزه، برای اداره کشور و جوامع و حکمرانی، نیاز به شناخت عمیق و دقیق داریم.

فرمانده دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: رفتارهای ما تحت تأثیر عقلانیت و تحولات واقعی نیست، بلکه تحت تأثیر ذهنیت و تصاویری است که رسانه‌ها می‌سازند. در این راستا، می‌توان به شیطان و کاشتن چیزهای قلابی اشاره کرد که به رنگ‌آمیزی و باورپذیری می‌انجامد. جنگ و کارشناسی همزاد بشر هستند و ناتو در سال ۲۰۱۸ نیز نتوانست تنها به سلاح گرم متکی باشد.

وی افزود: در حال حاضر شاهد خروج انحصار قدرت از دست دولت و بازیگران بزرگ هستیم و این تغییرات در سایه دانش در حال وقوع است. با ظهور سلاح‌های گرم، قدرت‌ها جابجا شدند. این موضوع تنها محدود به سلاح‌های جنگی نیست؛ کسی که نیروی بخار و الکتریسیته را کشف کرد، جایگاه خود را در قدرت جهانی تغییر داد.

فرمانده دانشگاه عالی دفاع ملی افزود: امروز، جنگ شناختی با ابزارهای جدید تمام ابعاد اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی، فردی، اقتصادی و سیاسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر در این عرصه جا بمانیم، باید بدانیم که جایگاه ما در میان قدرت‌ها دچار تزلزل خواهد شد. در عرصه‌ای که قدرت فراگیری دارد، کسی که برتر باشد، می‌تواند در باشگاه قدرت جایگاه بالاتری داشته باشد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه