روز هفتم نمایشگاه کتاب تهران؛ از رکورد فروش تا گفت‌وگوی فرهنگی بین‌الملی

تهران- پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات- ششمین روز از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور چهره‌های سیاسی، مقامات فرهنگی کشورهای عضو بریکس و برگزاری نشست‌های مهم و افزایش فروش کتاب، روزی پررونق را برای یکی از رویدادهای بزرگ فرهنگی کشور رقم زد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صحنه‌ دیپلماسی فرهنگی بود و حضور نمایندگان کشورهای عضو بریکس، در کنار استقبال گرم بازدیدکنندگان و گزارش‌ها از افزایش ۲۳ درصدی فروش کتاب، جان تازه ای به رویداد فرهنگی بخشید.

رئیس نمایشگاه هم در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوال خبرنگار کتاب پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات برای دسترس‌پذیر کردن کتاب برای مردم با توجه به قیمت بالای این کالای فرهنگی گفت: این موقعیت را نمی‌توان نادیده گرفت. کالاهای متعددی با افزایش قیمت مواجه هستند، اما به این دلیل که موضوع بحث کتاب است، درباره کتاب صحبت می‌کنیم. تدبیرهای مختلفی باید برای مقابله با افزایش قیمت کتاب اندیشید یکی این است که بازار کتاب را پررونق کنیم، همچنین از راه افزایش کتابخوانی و وارد کردن کتاب در سبد خانواده و ایجاد حس نیاز در افراد که باید کتاب را مطالعه کنند، می‌توان بازار نشر را فعال کرد. همچنین می‌توانیم کتابخانه‌ها را تجهیز کنیم، وقتی بازار کتاب رونق داشته باشد، می‌توانیم شاهد قیمت متفاوتی از کتاب باشیم.

روز هفتم نمایشگاه کتاب تهران؛ از رکورد فروش تا گفت‌وگوی فرهنگی بین‌الملی

محسن جوادی به تاثیر کاغذ در قیمت کتاب اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه کاغذ عمده‌ترین تاثیر را روی قیمت کتاب دارد، باید کاری کنیم تا قیمت آن ثابت بماند. موضوع کاغذ را در وزارت فرهنگ پیگیری می‌کنیم تا بخشی از نیاز کاغذ نشر را که می‌توان گفت تاثیرگذارترین ماده برای تولید کتاب و موثرترین موضوع بر قیمت کتاب همین کاغذ است، تثبیت کنیم. مجموعه این عوامل می‌تواند به قیمت کتاب کمک کند تا اقتصاد مردم توان پاسخ‌گویی به این نیاز را داشته باشد.

نشست اعضای بریکس

نشست فرهنگی و ادبی نمایندگان کشورهای عضو بریکس، صبح سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت، در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد. به گفته سخنگوی نمایشگاه، مدیران نشر ایران و سایر اعضا در این جلسه ظرفیت‌های فرهنگی مشترک را بررسی کردند و تصمیم گرفتند دبیرخانه‌ای برای پیگیری آن تشکیل شود.

روز هفتم نمایشگاه کتاب تهران؛ از رکورد فروش تا گفت‌وگوی فرهنگی بین‌الملی

افزایش ۲۳ درصدی آمار فروش کتاب

ابراهیم حیدری، سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران آخرین آمار فروش را در نشست خبری منتشر کرد و گفت: تا ظهر سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت در مجموع حدود ۲۸۵ میلیارد تومان کتاب (حضوری و مجازی) فروخته شده است. از این میزان، بخش مجازی نمایشگاه با فروش حدود ۱۵۹ میلیارد تومان و بخش حضوری با فروش حدود ۱۲۶ میلیارد تومان مشارکت داشته‌اند.

سخنگوی نمایشگاه همچنین اعلام کرد که بیش از ۶۲۳ هزار نسخه کتاب در بخش مجازی (۱۱۵ هزار عنوان کتاب) به فروش رفته و میزان فروش بر اساس تعداد نسخه در مقایسه با سال گذشته ۲۳ درصد رشد داشته است.

تکذیب شایعه سرقت ۱۰ هزار دلاری

سخنگوی نمایشگاه توضیح داد: مسئول انتظامات، همزمان مسئول امنیت نمایشگاه نفت بوده و خبر سرقت مربوط به آن رویداد بود، لذا اعلام آن برای نمایشگاه کتاب «اشتباه» بوده است. پلیس نیز پیرو این اشتباه، بیانیه‌ای رسمی صادر کرده است. به این ترتیب خبر منتشر شده درباره سرقت ۱۰ هزار دلار از بخش ناشران خارجی نمایشگاه تکذیب شد.

بازدید شخصیت‌های فرهنگی، سیاسی و مذهبی

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، از نمایشگاه کتاب تهران بازدید و با حضور در غرفه نشر وزارت خارجه در نشست «کتاب و دیپلماسی» سخنرانی کرد.

روز هفتم نمایشگاه کتاب تهران؛ از رکورد فروش تا گفت‌وگوی فرهنگی بین‌الملی

حجت الاسلام علی عماد، مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت با حضور در این رویداد فرهنگی ضمن توصیف نمایشگاه کتاب به‌عنوان یکی از رویدادهای مهم بازار دانش گفت: این بازار، همایش‌های کتاب سال، نمایشگاه‌های کتاب و نمایشگاه‌های علم و فناوری را شامل می‌شود که دانش ایرانی را عرضه می‌کنند.

روز هفتم نمایشگاه کتاب تهران؛ از رکورد فروش تا گفت‌وگوی فرهنگی بین‌الملی

حجت‌الاسلام سیداحمد خاتمی، امام‌جمعه موقت تهران، ضمن بازدید از سی‌وششمین نمایشگاه کتاب با محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلام و رئیس نمایشگاه، دیدار و گفتگو کرد.

سردار حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان، نیز در این روز از نمایشگاه کتاب بازدید کرد. وی با حضور در بخش بین‌الملل و غرفه کشورهای عراق، قطر و یمن از حضور آنان در نمایشگاه قدردانی کرد.

علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس اسبق مجلس نیز با حضور در نمایشگاه با محسن جوادی دیدار کرد. وی در این دیدار نمایشگاه کتاب تهران را «بزرگترین رخداد فرهنگی کشور» نامید.

روز هفتم نمایشگاه کتاب تهران؛ از رکورد فروش تا گفت‌وگوی فرهنگی بین‌الملی

عصر سه‌شنبه، علاقه‌مندان ادبیات با محمد شمس لنگرودی (شاعر و پژوهشگر) دیدار کردند و همزمان رستاک حلاج (شاعر و خواننده) کتاب جدید خود «پائیز سال بعد» را برای مخاطبان امضا کرد.

همچنین کتاب «تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت محسن رضایی» با حضور سردار سرتیپ رمضان شریف ریاست مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سردار مهدی فضلی و یدالله ایزدی، راوی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس در سرای اهل قلم نمایشگاه رونمایی شد.

سردار سرتیپ رمضان شریف، با اشاره به اهمیت ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس، نمایشگاه کتاب را آوردگاهی فرهنگی برای انتقال میراث جنگ به نسل‌هایی دانست که آن دوران را تجربه نکرده‌اند.

روز هفتم نمایشگاه کتاب تهران؛ از رکورد فروش تا گفت‌وگوی فرهنگی بین‌الملی

ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین، نیز روز سه‌شنبه در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافت.

حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کرد.

برندگان پویش ملی بخوانیم برای ایران معرفی شدند

قرعه‌کشی پویش ملی «بخوانیم برای ایران» انجام شد و ۵۰۰ نفر برنده جایزه نقدی یک‌میلیون تومانی (مجموع ۵۰۰ میلیون تومان) شدند.

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه