هشدار تعطیلی صنعت بتن آماده و پروژه‌های ساختمانی کشور

تهران- پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات- دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران با اشاره به مشکلات کمبود سیمان و افزایش قیمت این محصول در بورس کالا، نسبت به خطر تعطیلی صنف تولیدکنندگان بتن آماده و در مرحله بعدی پروژه‌های ساختمانی کشور هشدار داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، محمدحسین رئیسی عصر چهارشنبه در نشست خبری افزود: در یک ماه اخیر موضوع کمبود سیمان و قیمت‌های بالای آن سبب شده که در عمل تولیدکنندگان بتن آماده برای تامین سیمان به عنوان مهم‌ترین ماده اولیه تولید خود با مشکل مواجه شوند.
وی بیان داشت: در حدود یک ماه گذشته قیمت انواع سیمان در بورس کالا نزدیک به ۲ برابر شده و در مقابل عرضه آن به نصف رسیده است، این در حالیست که سیمان در بازار آزاد تا تنی بیش از پنج میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.
رئیسی ادامه داد: در حالی که نه هنوز هوا به آن صورت گرم شده و مشکلات قطعی برق هنوز حاد نشده، اما تعداد زیادی از کارخانجات بتن آماده و قطعات بتنی بالاجبار تعطیل شدند و مابقی نیز با یک سوم تا یک چهارم ظرفیت کار می‌کنند.
وی اضافه کرد: علاوه بر کمبود و سهمیه‌بندی برق صنایع، اما چند عامل باعث شده که به این نقطه برسیم.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: به طور مثال می‌شد نسبت ورود و خروج سیمان برای کدهای بورسی مختلف رعایت شود، اما در عمل شاهدیم در برخی کد بورسی‌ها سیمان خریداری شده اما از کارخانه خارج نشده است و امروز می‌خواهند با قیمت‌های بالاتر خارج کنند.
وی اضافه کرد: تا سال گذشته هر کسی که به خرید سیمان می‌پرداخت باید ۸۰ درصد آن را تا هفته بعد از خرید از کارخانه خارج می‌کرد؛ اما امروز این دستورالعمل وجود ندارد.
رئیسی یادآور شد: در گذشته افراد برای دریافت کد بورسی باید به ارائه پروانه کسب، پروانه تولید و غیره می‌پرداختند، اما امروز هرکس می‌تواند یک کد بورسی بگیرد و به خرید سیمان بپردازد بدون اینکه مشخص باشد فعالیتی دارد یا خیر؟ حذف این قوانین سبب شده اکنون دلالان و واسطه‌ها سودهای چشمگیری داشته باشند.
رئیسی با ارائه برخی راهکارها افزود: انتظار می‌رود به منظور رفع و کاهش مشکلات، دوباره نسبت خروج ورود سیمان رعایت شود، کدهای بورسی که در کارخانجات "مانده سیمان" دارند اجازه خرید نداشته باشند، همچنین کدهای بورسی مورد بررسی قرار گیرند که آیا در صنعت فعال هستند یا خیر؟
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران ادامه داد: در شرایط فعلی که عرضه کارخانجات به حدود نصف رسیده، باید اولویت خرید با کارخانجات استفاده کننده از سیمان باشد و پس از آن هر چه که باقی ماند توسط دیگران و واسطه‌ها خریداری شود تا شاید بتوان تا حدودی این مشکل را کنترل کرد.
رئیسی هشدار داد: در غیر این صورت طی هفته‌های آینده معضل به حدی می‌تواند بزرگ شود که کل این صنعت و بلکه صنعت ساختمان با خطر تعطیلی مواجه شود.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۷۰ کارخانه بتن آماده در شهر تهران و بیش از ۲۰۰ کارخانه در سطح استان فعالیت دارند که نیمی از آنها تعطیل شده‌اند و مابقی نیز با یک چهارم تا یک سوم ظرفیت در حال تولید هستند.
این مقام صنفی گفت: در این زمینه طی مکاتبه‌ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار آن شدیم تا به کدهای بورسی صنایع سیمان بر و کارخانجات سیمانی اولویت داده شود.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه