
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات از ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، قائم مقام رئیس مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی در آیین یادبود استاد حشمتپور گفت: به یاد ندارم در مراسمی، سفری و حتی حین راه رفتن، استاد محمدحسین حشمتپور، کتاب در کنار خود نداشته باشد.
احمد مسجدجامعی، متذکر شد: در نزد ایشان مستحبی بالاتر از علم نبود و تلاشهایشان در فلسفه، حکمت و زبان و ادبیات فارسی ستودنی است. ایشان به هیچ شاگردی نمیگفت شاگرد من است و میگفت در درس شرکت میکند. بسیاری از خصوصیات اخلاقی عرفا در استاد حشمتپور قابل لمس بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این آیین تصریح کرد: استاد حشمتپور، عالم و معلمی مقدس است. در دیدگاه وی، فلسفه تفنن فکری نبود بلکه مقدمه برای تعالی و محراب معنا بود.
حسین سیمایی صراف تصریح کرد: امروز حوصله برای تحقیق و تدبر کم شده است؛ اما دقت استاد حشمتپور ستودنی بود و در حین تواضع بصیرت داشت. این استاد پژوهشهای گسترده در خوانش متون داشته است.
وی همچنین با بیان اینکه در آییننامههای استخدامی ما چند سال طول میکشد تا استادی ارتقا یابد یا استخدام شود، افزود: این مصداق نخبهکشی است و ما در وزارتخانه باید در استفاده از ظرفیت استادان بازنگری کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: در طول حیات استاد حشمتپور، تلاش کردیم تا استاد رضایت دهند و نکوداشتی برایشان برگزار شود، پیرو روحیه خاصی که داشتند، این موضوع را به هیچ عنوان نپذیرفتند.
سیدعباس صالحی با بیان اینکه ایشان از سنین جوانی در محضر اساتید و علمای بزرگ بودند، ادامه داد: در بررسی وجوه مختلف زندگی این استاد، باید گفت سختکوشی غیر متصور، خصوصیت اخلاقی ایشان بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: عشق به کتاب و خواندن، از خصوصیات قابل توجه استاد بود. کتابهای حوزه تفسیر، اخلاق، حکمت و فلسفه، در لیست تدریس ایشان بود و تقریرهای وی در دروس، منظم و مثال زدنی بود.
وی افزود: استاد حشمت پور نشان داد که در دوره کمبود انسان های بافضیلت، میتوان با فضیلت زیست.
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با شعار«بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، محمد حسین حشمتپور از با سابقهترین مدرسان حکمت و فلسفه در ایران معاصر نوادۀ آیةالله سید عبدالغفار مازندرانی و تحصیلکرده حوزههای علمیه مشهد و قم بود که در فقه و اصول از آیت الله وحید خراسانی بهره برده و فلسفه و عرفان را از محضر آیت الله جوادی و علامه حسن زاده آملی استفاده کرده بود.
استاد حشمتپور عضو هیأتعلمی گروه فلسفه اسلامی دانشگاه قم بود و به تدریس فلسفه و متون حکمی در دانشگاه قم و حوزه علمیه این شهر اشتغال داشت و ۲۰ اردیبهشت در سن ۷۳ سالگی بر اثر بیماری درگذشت.
دیدگاه خود را بیان کنید