
به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، سیوششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت کار خود را در بخشهای مختلف مانند ناشران خارجی، بخش کودک و نوجوان، ناشران دانشگاهی و ناشران عمومی در سالنهای مجزا در محل مصلی امام خمینی (ره) آغاز کرد. ناشران خارجی در این دوره از نمایشگاه در رواق غربی مصلی امام خمینی (ره) جانمایی شدهاند در این میان، ناشران بخش عربی و لاتین نمایشگاه، عراقیها بیشترین تعداد غرفه و عرضه را دارند.
به گفته مدیرکل دفتر مجامع و تشکلهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکهزار و ۳۰۰ متر مربع فضای مفید این بخش است. همچنین در مجموع ۵۲ غرفه عربی و لاتین در این بخش نمایشگاه جانمایی شده که از این تعداد برخی ناشر و بعضی دیگر نمایندههای ناشران خارجی و مستقر در تهران و برخی غرفهها نماینده چند ناشر هستند.
علیرضا نوریزاده در این مورد گفت: از این تعداد ۲۱ غرفه به ناشران یا نمایندگان ناشران لاتین و ۳۲ غرفه نیز به ناشران یا نمایندگان کشورهای عربی تعلق دارد. ناشرانی از کشورهای عراق، لبنان، افغانستان، سلیمانیه عراق، ترکیه و آلمان در نمایشگاه به شکل مستقیم یا از طریق نمایندگیهای مستقر خود در تهران در نمایشگاه حاضر شده اند. برای نمونه ناشر آلمانی اشپرینگر توسط نمایندگی خود در نمایشگاه مشارکت دارد.
همچنین در مجموع در بخش ناشران خارجی ۶۵ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب دانشگاهی، فنی، مهندسی، علوم انسانی و غیره عرضه شده است که از این تعداد ۳ هزار عنوان چاپهای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ است.
همزمان با روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب خبرنگار و تصویربردار خبرگزاری پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات به این بخش رفتند و با مسئولان غرفهها و نمایندگان ناشران و موزعان حاضر در نمایشگاه گفت وگو کردند. به گفته مسئولان غرفههای بخش عربی و لاتین، میزان حضور از کشورهای مختلف در این بخش چندان گسترده نیست؛ اما عراق عراق به دلیل آنکه میهمان ویژه نمایشگاه است تلاش کرده تا بیشترین سهم را از آن خود کنند.
هاشم ربیعی مسئول نشر «دارالبراق» عراق با اشاره به دوازدهمین سال حضور این نشر در نمایشگاه کتاب تهران گفت: فعالیت ما در حوزه کودک و نوجوان است. یکهزار و ۸۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه عرضه شده که همگی به زبان فارسی هم ترجمه شده است.
او ادامه داد: امسال که عراق مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است امیدواریم استقبال خوبی از این بخش به عمل بیاید.
ربیعی در روز دوم نمایشگاه با اشاره استقبال سالهای گذشته میگوید: امسال هنوز آن انتظاری که از استقبال وجود دارد، دیده نشده است.
او همچنین از جمهوری اسلامی ایران بابت دعوت از ناشران عراقی در نمایشگاه تشکر کرد.
محمد شیرین شریک مسئول غرقه «احسان یایینلار» استانبول به فعالیت این نشر از سال ۱۹۹۰ اشاره کرد و گفت: در خصوص نشر آثار امام (ره) فعالیت داریم.
وی با بیان اینکه چندمین بار است در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد، گفت: نسبت به سالهای گذشته برخی مشکلات وجود دارد که رفع شدنی است.
او ادامه داد: از جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنم. از این که ۳۵ سال است در زمینه انتشار آثار امام خمینی (ره) فعالیت داریم خوشحال هستیم و به کار خود ادامه خواهیم داد.
این ناشر ترک در عین حال گفت: موفقیت جمهوری اسلامی را در حوزه دیپلماسی از خداوند خواهانم.
همچنین رضوان وائلی مسئول انتشارات «دارلمناهل عراق» که در ارتباط با کتب اهل بیت، فقه، اصول و تاریخ فعالیت دارد، افزود: سه شعبه در نجف، قم و مشهد مقدس داریم و دومین سال است در نمایشگاه کتاب تهران شرکت میکنیم.
او با قدردانی از مسئولان نمایشگاه کتاب تهران، گفت: سال گذشته شرایط نمایشگاه خوب بود و امسال هم همانند سال گذشته نمایشگاه تاکنون بد نبوده است.
وائلی افزود: برای آوردن کتابها مشکلی نداشتیم. تحویل گمرک دادیم و بعد از نصف روز تحویلمان دادند.
او اظهار داشت: ما از آنجایی که در نجف مستقر هستیم با ناشران داخل عراق هم در ارتباط هستیم. با عتبات مقدسه صحبتهایی کرده بودیم که یک سری کتاب هایی در اختیارشان قرار دهیم. یک سری مذاکرات صورت گرفته اما عملی نشده است.
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است. این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.
در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار مترمربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک دیده شده است. بخش کودکونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزارمترمربع برپا خواهد شد.
همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا میکند.
دیدگاه خود را بیان کنید