هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

تهران- پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات- هشتمین روز سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شاهد حضور بیشتر علاقه‌مندان به کتاب و فرهنگ بود، وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نمایشگاه آمدند و باران بهاری نیز لحظاتی بازدیدکنندگان را غافلگیر کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، هشتمین روز از سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با استقبال چشمگیر بازدیدکنندگان همراه بود. حضور پرشور مردم در این رویداد فرهنگی و برنامه‌های جنبی از جمله رونمایی از کتاب‌های جدید، نشست‌های تخصصی و حضور چهره‌های فرهنگی و مسئولان،‌ روز باشکوهی را برای این رویداد فرهنگی رقم زد.

شلوغ‌ترین روز نمایشگاه

نمایشگاه کتاب تهران در روز چهارشنبه (۲۴ اردیبهشت) با استقبال گسترده‌ای از سوی مردم مواجه شد. بر اساس گزارش‌ها، فروش کتاب در روزهای گذشته به رکوردهای جدیدی دست یافته است. همچنین، بخش مجازی نمایشگاه نیز با استقبال خوبی روبرو بوده است.

هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

حتی رگبار، تندر و طوفان بهاری که چند دقیقه‌ای محوطه بیرونی مصلی را برآشفت نیز باعث نشد مخاطبان نمایشگاه از این رویداد بزرگی دور شوند.

هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

معرفی برگزیدگان جایزه «کتاب سال خانواده و جمعیت»

در روز چهارشنبه، برگزیدگان کتاب سال خانواده و جمعیت در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران معرفی شدند.

دستاورد فلوشیپ تهران؛ ترجمه آثار ایرانی به ۱۰ زبان

علیرضا نوری‌زاده در آخرین روز فلوشیپ نشر تهران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با ارائه گزارشی از دو روز برگزاری این رویداد فرهنگی به خبرنگار کتاب پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات گفت: طی دو روز تعداد ۶۰ کتاب نوشته شده توسط مولفان ایرانی، طی مذاکراتی توسط ناشران و کارگزاران ادبی برای ترجمه به زبان‌های عربی، ترکی استانبولی، انگلیسی، قرقیزی، روسی، هندی، بنگالی(زبان بنگلادش و شرق هند)، تامیلی(زبان جنوب هند) و مغولی به مرحله پیش قرارداد رسید که بعد از بررسی دبیرخانه طرح گرنت نهایی خواهند شد.

حضور چهره‌های فرهنگی و مسئولان

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از نمایشگاه کتاب بازدید کرد و به غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی در نمایشگاه هم سری زد.

وی از گسترش همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تولید و چاپ کتاب‌های دانشگاهی همچنین ورود کتب منبع و معتبر علمی توسط ناشران جهانی خبر داد و گفت: برای نخستین بار ۲۷ میلیارد تومان اعتبار با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خرید کتب تخصصی به زبان اصلی مورد نیاز دانشگاه‌ها در کشور اختصاص داده شده است.

هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از اولین فلوشیپ صنعت نشر ایران بازدید کرد و با ناشران ایرانی و خارجی به گفت‌وگو پرداخت.

وی در آیین یادبود استاد فقید محمدحسین حشمت‌پور، استاد بزرگ فلسفه و حکمت همزمان با سی‌وشششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت کرد. این مراسم میزبان حسین سیمایی صراف و مصطفی ملکیان، نویسنده و اندیشمند و احمد مسجد جامعی، قائم مقام رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی در نیم‌طبقه شبستان برگزار شد.

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، هم در هشتمین روز سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از این رویداد بازدید کرد و با تأکید بر اهمیت این رویداد فرهنگی، آن را نماد هویت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دانست.

هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

محمد مخبر، مشاور و دستیار ویژه مقام معظم رهبری، از غرفه اندیشکده سرآمد بازدید و بر اهمیت جایگاه اندیشکده‌ها در سیاست‌گذاری علمی و فرهنگی کشور تأکید کرد.

هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

نادره رضایی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن بازدید از نمایشگاه کتاب تهران،‌ در هنرگان کتاب نیز حضور یافت.

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، از غرفه کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بازدید کرد و تازه‌ترین آثار منتشرشده در این مرکز را معرفی کرد.

سیدمحمد حسینی، معاون اسبق سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور و صندوق توسعه ملی، نیز با حضور در نمایشگاه کتاب تهران به مشکلات اقتصادی و تاثیر آن بر کتابخوانی پرداخت.

هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

قادر آشنا، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، این رویداد را از سایر نمایشگاه‌های کتاب جهان متمایز دانست و بر اهمیت تلفیق جشنواره‌های فرهنگی و هنری با فروش کتاب تأکید کرد.

نرگس معدنی‌پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با حضور در نمایشگاه کتاب تهران از تمرکز شهرداری و شورای شهر تهران بر ترویج مطالعه در بین مادران و کودکان خبر داد.

شماری از هنرمندان پیشکسوت از جمله سیاوش طهمورث، هوشنگ توکلی، و مجید شیری نیز به نمایشگاه آمدند و در غرفه موسسه هنرمندان پیشکسوت حاضر شدند. گلاره عباسی و مهراوه شریفی‌نیا هم به نمایشگاه کتاب سری زدند. 

هشتمین روز نمایشگاه کتاب؛ رگبار زد، وزرا آمدند، نمایشگاه شلوغ شد

رکورد فروش «سووشون»‌ به نیم میلیون نسخه رسید

آیت معروفی، مدیرعامل نشر خوارزمی‌ از فروش بیش از نیم میلیون نسخه از کتاب «سووشون» از ابتدای آغازبه‌کار این انتشارات خبر داد.

رویدادهای فرهنگی

هنرگان کتاب با حضور بهروز غریب‌پور، نویسنده، کارگردان و طراح «اپرای مولوی» به تحلیل و بررسی این اثر هنری پرداخت.

نشست رونمایی و معرفی کتاب «تهران تیلده دارد: وقایع‌نگاری‌های غیرمنتظره» با حضور سفیر مکزیک در سرای کتاب برگزار شد.

نشست معرفی گنجینه رضوی در سرای گفت‌وگوی شبستان اصلی مصلای امام خمینی(ره) با حضور فاطمه جهان‌پور، پژوهشگر حوزه متون کهن و مطالعات زرتشتی و رمضان علی ایرانلو، مدیر نسخه خطی آستان قدس، برگزار شد.

چاپ جدید نهج البلاغه، ترجمه دکتر سید جعفر شهیدی با دو جلد سخت و پارچه ای، در انتشارات علمی و فرهنگی موجود شد.

ترجمه «نهج‌البلاغه» توسط دکتر سید جعفر شهیدی، یکی از معتبرترین و شناخته‌شده‌ترین ترجمه‌های فارسی این اثر گران‌سنگ است. انتشارات علمی و فرهنگی تنها انتشاراتی است که نهج البلاغه با ترجمه شهیدی را موجود دارد. چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۶۸ بوده و اخیرا چاپ ۳۷ آن ، وارد بازار شده است.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) درحال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه