
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در این بیانیه آمده است: ایران، سرزمین هزارهها، تاریخ، تمدن و فرهنگ؛ برخوردار از میراثی گرانقدر است که مشحون از حکمت و خرد پیشینیان و تکیهگاهی ارزشمند برای خلق آیندهای روشن است. برخورداری از بالغ بر ۴۰ هزار میراث فرهنگی و طبیعی ثبت شده ملی و ۵۴ ثبت جهانی ملموس و ناملموس و پهنههای غنی شهرها و روستاهای تاریخی، ثروت و منبعی غنی و تکرار ناشدنی برای تکیه و تضمین آینده ای پویا است. همزمان با فرارسیدن روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی (از ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خردادماه ۱۴۰۴)، فرصتی فراهم آمده است تا با نگاهی نو به نقش میراث فرهنگی در آینده جوامع، بر اهمیت پاسداشت این سرمایههای گرانسنگ تأکید کنیم.
این بیانیه میافزاید: شعار امسال، «میراث فرهنگی و آینده» برگرفته از رویکرد جهانی ایکوم در سال ۲۰۲۵ با عنوان «آینده موزهها در جوامع به سرعت در حال تغییر» ما را به تأمل در نقش پویای میراث فرهنگی در توسعه پایدار، ارتقای تابآوری اجتماعی، ترویج نوآوری و مشارکت فعالانه جوامع محلی فرا میخواند. هفته میراث فرهنگی، یادآوری گرامیداشت و پاسداشت گنجینههای ارزشمند تاریخی، فرهنگی و تمدنی ایران عزیز است. ایران، سرزمینی با قدمتی هفتهزار ساله، مهد تمدنها و فرهنگهایی است که در طول تاریخ، با خلاقیت، هنر و حکمت مردمانش، میراثی بینظیر به جهانیان عرضه کرده است. میراثی که در عین کثرت، گویای وحدتی شگرف در تعالی و حکمت زندگی است. از معماری و شهرسازی تا هنرها و آیینهایش؛ هر یک روایتگر غنا و قوام زندگی در طی تاریخ در این سرزمین است. و در این جهان پر تلاطم، درنگ و مجالی لازم است تا با تأملی بر این ثروت غنی، چشمانداز آینده را زیبا به نقش بنشانیم. ضرورت این تأمل، هفته میراث فرهنگی را برایمان به ارمغان آورده تا دوش به دوش بر سر محفل میراث فرهنگی بنشینیم و از اهمیت حفاظت از آن و ترویج تکیه بر ارزش های آن، با مردم و مسئولان بگوییم و به جان بشنویم که میراث فرهنگی تنها یادگار گذشتگان نیست، بلکه تضمین آینده است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: حفاظت از این گنجینهها، وظیفهای همگانی است که نیازمند مشارکت آحاد جامعه از مردم تا مسئولان است. آموزش، آگاهیبخشی و ترویج فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی، گامی اساسی در حفظ این سرمایههای بیبدیل برای نسلهای آینده است. این هفته، فرصتی برای تأکید بر نقش موزهها، اماکن فرهنگیتاریخی، پایگاههای میراث فرهنگی و سنتهای ناملموسمان در ارتقای فرهنگ عمومی، اقتصاد محلی، انسجام اجتماعی و دیپلماسی فرهنگی است. معاونت میراث فرهنگی با تاکید بر ارزش حفاظت از میراث فرهنگی در برابر تحولات بی محابای معاصر، در این هفته عزم گفتوگوی همگانی برای ساختن آیندهای استوار بر پایههای میراث فرهنگی برای ایران عزیزمان را دارد.
برنامه های این هفته محملی در سراسر کشور است که با مشارکت مردم، مسئولان و دغدغه مندان و با برگزاری ۵۰۰ برنامه، نشست، همایش، نمایشگاه و کارگاه در کشور ارتباط خود را با این میراث گرانبها عمیقتر کنیم.
در این هفته موزهها برای نقش آفرینی در آینده ای پایدار، درهای خود را بروی مردم میگشایند.
اماکن تاریخی در این هفته، ظرفیت های میراث فرهنگی را برای تغییرات آینده، روایت میکنند.
در برنامههای این هفته میراث زندهمان که آیین ها و سنتهای ماندگارند زمینه گردآمدن و برنامهریزی سفرا و نمایندگان کشورهای منطقه در مرکز منطقهای میراث ناملموس می شود.
نشست آینده احیاء بافت های تاریخی برای هدایت توسعه شهرها، همراه با ظرفیت آفرینی برای برخورداری مردم در این پهنه ها، محفلی برای هماهنگی و همسویی نهادهای توسعه و عمران شهری است.
نقش میراث جهانی در ترسیم چهره شایسته ایران در آینده پیش رو، و همراهی مقامات و مسئولان محلی برای اهتمام در این راه از برنامه های این هفته است.
فرهنگ پایمردی و مقاومت، میراث ارزشمندی است که نه تنها درطی تاریخ این سرزمین رخ نموده که در عصر معاصر با حماسه آفرینی های دلیرانمان، حضور و دست اغیار را کوتاه وعزت آفرین بوده است، مکان رویدادهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، یادآور فرهنگی عمیق از پایداری ایران اسلامی است که همزمان با روز فتح خرمشهر در هفته میراث فرهنگی، با رونمایی از ثبت این مکان ها، حریت ایرانمان را روایت می کنیم.
باشد که در این هفته با همدلی و تلاش ملی، میراث فرهنگی ایران را بهعنوان نمادی از صلح، همزیستی و خلاقیت بشری، برای آیندگان حفظ کنیم و به جهانیان نشان دهیم که ایران، همواره سرزمین فرهنگ، هنر و تمدن بوده و خواهد بود. گرامی بداریم میراثی را که یادگار گذشته برای فروغ آیندهای پایدار، فراگیر و آگاهانه است. هفته میراث فرهنگی گرامی باد.
دیدگاه خود را بیان کنید