
محمدرضا فلاحتی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات اظهار داشت: در سطح جهانی نهادی به نام انجمن علم و فناوری در جامعه وجود دارد و این نهاد هر ساله در کیوتوی ژاپن برگزار میشود و سطح جلسه به حدی بالا است که نخست وزیران، روسای جمهور، وزرا، دانشمندان اتحادیه ها، سمن ها و نهادهای مختلف شرکت میکنند و در واقع سیاست گذاری های کلی در حوزه علم و فناوری جهان آنجا تبیین می شود.
وی افزود: در یکی دو سال اخیر برای اینکه در حوزه هوش مصنوعی در کشورهای اسلامی هم حرکتهایی انجام شود اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی در حال برگزاری است.
معاون بینالملل موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (isc) گفت: با توجه به اینکه هوش مصنوعی در حوزههای آموزش، مقابله با خشکسالی، صرفه جویی در آب، آلودگی هوا، انرژی های تجدیدپذیر وارد شده و در حوزههای مختلف کاربردهای مختلفی دارد، این اجلاس برای هرگونه هماهنگی در این زمینه ها برگزار می شود.
فلاحتی با بیان اینکه مصوبه اجلاس مبنای فعالیتها و همکاریهای کشورهای اسلامی خواهد بود، افزود: مصوباتی که در این اجلاس نهایی می شود چند هدف عمده دارد که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد که استفاده مجاز از هوش مصنوعی چیست؟ اولویت های کشورها چیست؟ باید چگونه به بحث هوش مصنوعی ورود پیدا کرد تا اینکه نیازهای خاص کشورهای اسلامی برآورده شود، با توجه به هزینه بر بودن چه ساختارهایی می توانیم درست کنیم که مشارکت بودجه ای شود، کارها تکراری نشود و انرژی و هزینهها هدر نرود.
وی یادآورشد: همچنین اینکه چگونه می توانیم شبکه هایی راه اندازی کنیم که در آن شبکهها حتی پلتفرمها، آپها، ساختارها، نرمافزارها و تمام تجهیزات با مشارکت کشورهای اسلامی ساخته شود و بتواند فاصلهای را که با کشورهای توسعه یافته وجود دارد، کمتر کند.
معاون بینالملل موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (isc) با اشاره به اینکه دغدغه جهانی، بحث اخلاق در هوش مصنوعی برای حفظ حقوق تولید کنندگان و مصرف کنندگان است، در خصوص دستاوردهای برگزاری این اجلاس بیان کرد: نخستین دستاورد این است که پس از حدود هفت سال از شروع به کار، دومین اجلاس در کشور ما برگزار شد.
فلاحتی ادامه داد: مورد دوم اینکه با توجه به امکانات غنی همچون شرکتهای فناور و نهادهای بین المللی، کشور ما پیشنهادهای متنوعی دارد و از این پیشنهادها استقبال شده و در متن بیانیه پایانی هم گنجانده شده است.
وی اضافه کرد: همچنین ما میتوانیم به کمک نهادهای مختلف و امکانات موجود در این نهادها در زمان کمی در شبکه سازی و تدوین آیین نامه ها نقش محوری داشته باشیم. البته یکی از پیشنهادهایی که دادیم این است که یک پلتفرم یا مارکتینگ کشورهای اسلامی در حوزه هوش مصنوعی را به صورت مشترک ایجاد کنیم و یکی از بازیگرهای اصلی آن جمهوری اسلامی ایران باشد.
معاون بینالملل موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (isc) اظهار داشت: تمام جوانان، شرکتهای نوپا، سازمان ها و نهادهایی که میتوانند محصولی تولید یا خدمتی ارائه دهند با حضور در این پلتفرم، منبع درآمدی برای جمهوری اسلامی ایران خواهد شد و در کنار آن برای انتقال دانش، فناوری و تجربیات هم نقش مهمی را ایفا می کند.
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفتوگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ماه در سطح وزیران علوم کشورهای اسلامی در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد.
وزیران علوم کشورهای عضو او.ای.سی ۱۵ در این نشست درباره جمع بندی گفت و گوهای هیات های کارشناسی و بیانیه پایانی اجلاس گفت وگو و تبادل نظر کردند.
برخی از برنامه های این اجلاس بینالمللی که به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، شامل سخنرانی وزیرعلوم و نمایندگان ویژه وزارت علوم کشورهای عضو سکوی گفتوگوی او. آی.سی با عنوان نوآوری در علم و فناوری از طریق مهار هوش مصنوعی استراتژی برای تعالی، آیندهای روشن جهان اسلام، بازدید وزیران علوم از نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش بنیانی و دانشگاهی ایران و امضای تفاهم نامه های همکاری آموزشی، پژوهشی و علمی و دیدارهای دوجانبه بین وزیران شرکتکننده در این نشست با مقام عالی علوم بود.
دیدگاه خود را بیان کنید