
رئیس سازمان ملی استاندارد، گفت: اکوسیستم اقتصادی کشور ما با تصمیمگیریهای خوب میتواند صنعت حلال را توسعه دهد. اما ما به بازنگری کلی در قوانین و ضوابط استاندارد خود در صنعت حلال نیاز داریم.
فرزانه انصاری، در نخستین همایش توسعه صنعت حلال در بازارهای جهانی با رویکرد نوآوری، با اشاره به گردش مالی ۸ تریلیون دلاری صنعت حلال تا پایان سال 2025، افزود: متأسفانه سهم ایران از این گردش مالی کمتر از یکدهم درصد است. ما نیازمند تدوین مقررات و استانداردهای حلال هستیم.
انصاری با بیان اینکه هماکنون 18 استاندارد ملی در زمینه حلال تدوین شده است، ادامه داد: تا کنون ۲۶ هزار نشان استاندارد توسط سازمان ملی استاندارد در زمینه حلال اهدا شده است. با این حال ما نیازمند تدوین استانداردهای جدید هستیم.
او ادامه داد: در بهکارگیری برخی استانداردها از جمله استانداردهای روش-آزمون، نیازمند مجهز کردن کشور به سیستمها و ابزارآلات این استانداردها هستیم. ما نیازمند بهکارگیری استانداردهای فرآیندی و حسگرهای هوشمند هستیم که در نقاط مختلف زنجیره تولید، محصول را ارزیابی کرده و اصالت محصول حلال را شناسایی کنند.
انصاری با اشاره به اینکه ۱۰ کشور اول صنعت حلال، هیچکدام اسلامی نیستند، اظهار کرد: در این زمینه رقابتهای نزدیکی میان کشورها وجود دارد و از این جهت نزدیک شدن به استانداردهای اسمیک (SMIC) اهمیت زیادی دارد. در ایران سازمان استاندارد مرجع صدور گواهی حلال است اما متأسفانه برخی سازمانها اقدام به صدور چنین گواهی میکنند.
او با بیان اینکه طرح استانداردهای حلال جمهوری اسلامی آماده ارائه به اسمیک شده است، گفت: آنچه اهمیت دارد این است که گواهینامههای استاندارد حلال مورد قبول دوگانه یا چندگانه با کشورهای مختلف باشد که پیگیری این توافقها را در دست اقدام داریم. در این صورت مشکل تجار تا حد زیادی حل خواهد شد. در حال حاضر این توافقها در قالب موافقتنامههای ایران با کشورهای دیگر در حال انجام است اما در آینده نزدیک این موضوع در قالب توافق و همکاری اسمیک و سازمان استاندارد جهانی در حال انجام است.
دیدگاه خود را بیان کنید