
به گزارش گروه علمی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، آیین اهدای جایزه علامه طباطبایی(ره) با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهوری، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، حسین سیمایی صراف وزیر علوم و جمعی دیگر از مقامات کشور، اساتید، نخبگان و برگزیدگان ادوار مختلف جایزه علامه طباطبائی سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴برگزار و ۲۰ دانشمند برجسته کشور معرفی شدند.
این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. در ادامه، نماهنگی از بیانات مقام معظم رهبری درباره اهمیت نخبگان، مسئولیت اجتماعی آنان، و ضرورت حمایت از توانمندیهای علمی کشور پخش شد.
همچنین بخشهایی از سخنان رئیسجمهور در همایش ملی نخبگان با محوریت جایگاه نخبگان در توسعه کشور نیز به نمایش درآمد.
در ادامه برنامه، مجری مراسم ضمن خوشآمدگویی به حاضران، توضیحاتی درباره جایزه علامه طباطبایی(ه) ارائه کرد و گفت: این نشان، بالاترین جایزه علمی کشور است که به اساتید و پیشگامان برجسته علمی و فرهنگی ایران اعطا میشود.
سپس سید حسن حسینی مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان و دبیر شورای نخبگان با دعوت مجری به روی سن آمد و ضمن ارائه گزارشی ازفرایند انتخاب برگزیدگان در بخشی از سخنان خود گفت: انتخاب این تعداد برگزیدگان از میان استادان پژوهشگران سرآمد کشور به تعبیری امری سهل ممتنع بود، سهل و آسان از این جهت که دانشمندان و استادانی که شایستگی های علم پژوهشی لازم را دارند بسیارند، و سخت و ممتنع از همین رو که انتخاب میان آنان بسی دشوار است آنچه این امر را برای ما هموار میکند عزم بنیاد بر تداوم آن و انتخاب سالانه و بدون وقفه این برنامه است.
حسین افشین معاون علمی رئیسجمهورو رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز، در سخنانی تأکیدکرد: این جایزه یادآوری میکند که علم، باید در مدار افتخار باشد و افتخار در خدمت به دانایی جمعی معنا پیدا میکند. از این منظر، تجلیل از استادان برجسته، تجلیل از عقلانیت، پشتکار و اخلاق علمی است.
در ادامه با حضور رئیسجمهور، وزیر علوم، معاون علمی و دبیر شورای نخبگان روی سن از برگزیدگان جایزه علامه طباطبایی تقدیر به عمل آمد.
برگزیدگان پس از دریافت لوح و نشان خود، در حضور رئیسجمهور بیان کردند و دغدغهها، پیشنهادها و درخواستهای خود را درباره مسائل آموزش عالی، وضعیت دانشگاهها، مهاجرت نخبگان و لزوم توجه به علوم پایه، علوم انسانی و نقش اساتید جوان مطرح کردند.
حسرتم این است، چرا تنها یک جان دارم برای فدا در راه وطن
رضا شعبانی استاد بازنشسته تاریخ دانشگاه شهید بهشتی پس از دریافت جایزه از رئیس جمهور پشت تریبون قرار گرفت و گفت: شخصیتی به مسئولیت رسیده که به اقتضای جایگاه علمی و آکادمیک، باید آراسته به همه فضایل اخلاقی، علمی و شخصیتی باشد. جناب دکتر، از صمیم قلب از خداوند میخواهم که در مسیر پیشرو به شما توفیق دهد. این را هم بدانید که مردم قدر شما و زحماتتان را به خوبی میدانند.
وی ادامه داد: ما ملتی هستیم با پیشینهای بسیار طولانی و فرهنگی ریشهدار؛ از کهنترین ملتهای تاریخ به شمار میرویم. در طول تاریخ، هرگز ملتی مهاجم نبودهایم. همواره ملتی صلحطلب، باوقار، اخلاقمدار و با ویژگیهای انسانی ماندگار بودهایم. ملت ما، بیتردید در حافظه تاریخ بشر بهعنوان نمادی از انسانیت، اخلاق، متانت و مردمیبودن باقی خواهد ماند.
شعبانی بیان کرد: من از جانب خودم عرض میکنم که با تمام وجود به شما و همکارانتان ارادت دارم. صمیمانه و دلسوزانه پشتیبانتان هستم. اگر دانشی ندارم، اما دلسپردهام به خدمت در مسیر آرمانهای بلند این ملت.
وی گفت: از خداوند میخواهم به شما و همه آنان که دل در گروی این سرزمین دارند، توفیق خدمت عطا کند؛ و به ملت بزرگ، تاریخی و سرافراز ما، بهرهمندی از ثمرات تلاشهای شما را ارزانی دارد. تنها حسرت من این است که چرا تنها یک جان دارم برای فدای میهنم.
تکریم دانشمندان و احترام به بزرگان علمی مقدمه تحقق مدیریت علمی کشور است
سپس حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی محقق داماد استاد حقوق در دانشگاه شهید بهشتی از دیگر برگزیدگان این جایزه اظهارکرد: جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، ملت ایران فراموش نکرده است که شما در دوران انتخابات و پس از آن، بارها و بهصراحت اعلام کردید: «من با متخصصان مشورت میکنم؛ کار من ارجاع امور به کارشناسان است.» مردم با این وعده امیدوار شدند که کشور با یک مدیریت علمی اداره خواهد شد.
وی گفت: برای تحقق مدیریت علمی، تکریم دانشمندان و احترام به بزرگان علمی، مقدمهای برای دلگرمی آنان و همکاری مؤثر با شماست. دانشمند چیزی جز اخلاق، مهربانی و احترام از شما نمیخواهد. خوشبختانه، شما در این مسیر، با تواضع، ادب و اخلاق، با اهل علم برخورد کردهاید و بیتردید، چنین نیز ادامه خواهید داد، شما بهدرستی به بیت زیبایی از حافظ شیرازی عمل کردهاید. اجازه دهید این بیت را بخوانم:
به حسن خویش توان کرد صید اهل نظر/ به دام و دانه نگیرند مرغ دانا را
احیای آیین تقدیر از نخبگان، مایه امیدبخشی جوانان است
در ادامه علیرضا مشفق استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در سخنانی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان آیین اهدای جایزه علامه طباطبایی، بیان کرد: تشکر میکنم از مسئولان این رویداد مهم که با احیای چنین آیینی، موجب امیدبخشی به جوانان کشور شدند. تردیدی نیست که با استمرار این تلاشها، آیندهای روشن برای ایران رقم خواهد خورد.
وی با تأکید بر اهمیت توجه به بودجه آموزش عالی، افزود: آقای رئیسجمهور، بودجه دانشگاهها در مقایسه با کشورهای همسایه بسیار اندک است. این موضوع، بهویژه در رشتههای آزمایشگاهی، چالشبرانگیز شده و لازم است با حمایت های مناسب، بودجه دانشگاهها افزایش یابد.
در دولت چهاردهم امیدی در دل جامعه علمی و نخبگانی ایجاد شده است
علی رمضانی استاد شیمی عالی دانشگاه زنجان، در بخش دیگری از این مراسم اظهارکرد: خداوند را شاکرم که موفق به دریافت این جایزه شدم و از مسئولان برگزاری، بهویژه بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صمیمانه سپاسگزارم. با آغاز دوره ریاستجمهوری دکتر پزشکیان، امیدی در دل جامعه علمی و نخبگانی ایجاد شده که میتواند زمینهساز رشد و سعادت کشور باشد. امیدوارم این تلاشها به نتایج ماندگار و اثربخش منتهی شود.
وی گفت: درخواستی که از رئیسجمهور دارم، معافیت مالیاتی، بهویژه برای نخبگان جوان است؛ اقدامی که میتواند به ماندگاری این افراد در کشور کمک کند و از مهاجرت آنان جلوگیری شود.
امیدوارم این امر از مسیرهای قانونی پیگیری شود و بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی با نظارت دقیق، آن را دنبال کنند.
ملت ایران در حوزه عدالت آموزشی با مشکلات بسیار جدی و عمیقی مواجه است
سپس عبدالله سلیمی استاد شیمی تجزیه در دانشگاه کردستان بیان کرد: واقعیت این است که کشور ما در حوزه عدالت آموزشی با مشکلات جدی و گستردهای مواجه است. اجازه دهید تنها به یکی از مسائل دردناک اشاره کنم: پدیده تلخ کولبری. امیدوارم با تدبیر جنابعالی، پایانی بر این وضعیت تأسفبار در مناطق محروم رقم بخورد.
وی گفت: در حوزه نخبگان و دانشگاه نیز چالشهای اساسی وجود دارد. تنها یک جمله عرض میکنم، آزمایشگاههای ما بسیار فرسوده و عملاً ناتوان شدهاند. آقای دکتر، باید برای این موضوع چارهای اندیشیده شود. امیدوارم با برنامهریزیهای شما، امکان فعالیت مؤثرتر برای دانشمندان و نخبگان فراهم شود و تعداد فعالان علمی کشور افزایش یابد.
در ادامه این مراسم محمدعلی صحراییان استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص مغز و اعصاب، اظهارکرد: در روزهای اخیر، مادرم را از دست دادم و صادقانه بگویم که برایم دشوار بود تصمیم بگیرم در این جلسه شرکت کنم یا نه. اما بهدلیل علاقه قلبیام به جمع فرهیخته حاضر، بهویژه رئیس جمهور، با وجود غم سنگینی که از فراق مادرم در دل دارم، در این مراسم شرکت کردم.
وی گفت: با خود اندیشیدم که در این جمع چه سخنی بگویم. به یاد آوردم که مادرم از دوران کودکی، شعری را به ما میآموخت و همواره تکرار میکرد؛ جملهای که امروز آن را با شما در میان میگذارم:
بیدریغ محبت کن، بسته گردد و بگردد روزگار/ دل به دنیا درنبند ای هوشیار/ ای که دستت میرسد، کاری بکن/ پیش از آنکه کس نیاید هیچکار/ برای همگان آرزوی سلامتی دارم.
بزرگترین افتخار من، توانمندسازی دیگران است
سپس نضال صرافزادگان استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد وابسته دانشگاه British Columbia، گفت: پیش از هر چیز، صمیمانه از برگزارکنندگان این همایش و همکاران محترمشان تشکر میکنم. برنامهریزی دقیق و اجرای حرفهای این مراسم واقعاً شایسته قدردانی است. کمتر پیش میآید که در میان نخبگان، برنامهای اینچنین با دقت و نظم برگزار شود؛ واقعاً قابلتقدیر است.
وی ادامه داد: در یکی از مصاحبههایی که اخیراً با معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت داشتم، از من خواسته شد درباره افتخار شخصیام صحبت کنم. آن لحظه چیزی به ذهنم نرسید، اما حالا که فرصت دارم، میخواهم بگویم: بزرگترین افتخار من، توانمندسازی دیگران است. تمام آنچه در طول سالها آموختهام، به دانشجویان، رزیدنتها، متخصصان و همکاران جوان منتقل کردهام.
وی ادامه داد: هیچ دانشی در ذهنم نمانده که بیدرنگ به دیگران منتقل نکرده باشم؛ چون باور دارم آنها باید برای آینده آماده شوند و حتی از من جلوتر بروند. سپاسگزارم از همکارانم در پژوهشکده قلب و عروق اصفهان که در سه دهه گذشته، با صبوری و تلاش در کنار من بودند و سختیها را تاب آوردند.
وی گفت: برای تکتک آنها آرزو دارم که مسیر پیشرفت را با قدرت طی کنند، طوری که من شاهد درخشششان باشم؛ امیدوارم در آینده نه فقط در ایران یا منطقه، بلکه در سطح جهانی، به مرجعیت علمی در یکی از رشتههای پزشکی یا حتی غیرپزشکی برسند. مایه افتخار من است که با شما همکاری میکنم.
توجه بیشتر به حضور بانوان قابل تحسین است
در ادامه فرشته معتمدی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص فیزیولوژی و علوم اعصاب، پس از دریافت جایزه گفت: از بنیاد ملی نخبگان صمیمانه تشکر میکنم که امسال توجه بیشتری به حضور بانوان داشتند و تعداد بیشتری از بانوان فرهیخته را دعوت کردند. همانطور که اشاره شد، در سالهای گذشته عمدتاً آقایان در این مراسمها حضور داشتند و این روند همیشه همینطور بوده است. امیدوارم از این پس، شاهد توجه و حمایت بیشتری از استادان خانم باشیم.
وی گفت: بهعنوان کسی که سالها در آزمایشگاه فعالیت کردهام، از رئیسجمهور تقاضا دارم بودجههای پژوهشی دانشگاهها را افزایش دهند. بعد از انقلاب، کشور شاهد شکوفایی علمی چشمگیری بود و همه ما این پیشرفت را لمس کردهایم، اما در دو سه سال اخیر، بهدلیل کمبود بودجه، ارتباطات بینالمللی دانشگاهها کاهش یافته یا حتی قطع شده است.
معتمدی ادامه داد: ما پیشتر دانشجویانمان را برای گذراندن دورههای جدید به خارج از کشور اعزام میکردیم تا با دانش روز آشنا شوند و بازگردند. اما اکنون این مسیرها مسدود شده و این مسأله، آینده علمی کشور را با چالشهایی مواجه کرده است. از شما خواهش میکنم به این موضوع توجه ویژهای داشته باشید.
قدردان معلمانی هستم که در مسیر علمی و انسانی به من آموختند
علی منتظری استاد پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی و متخصص اپیدمیولوژی نیز در این مراسم گفت:بسیار خرسندم که این افتخار را یافتم تا این جایزه علمی را از دستان رئیسجمهور دریافت کنم.
در این فرصت، مایلم از همه معلمانی که در مسیر علمی و انسانی به من آموختند، قدردانی کنم؛ معلمانی که نهتنها دانش، بلکه اخلاق و تربیت را نیز به ما آموختند. همچنین یادآور میشوم که معلم اول و آخر زندگیام، پدرم بود. یاد ایشان را گرامی میدارم و برایشان آرامش ابدی آرزو دارم.
نخبگی، فروتنی و افتادگی میطلبد
محمدرضا اختصاصی استاد منابع طبیعی دانشگاه یزد، نیز پس از دریافت جایزه علامه طباطبایی گفت: نخبگی، اخلاق میخواهد؛ نخبگی، فروتنی و افتادگی میطلبد؛ نخبگی، نیازمند کار و تلاش مستمر است.
وی گفت: جناب آقای رئیسجمهور، از شما خواهش دارم همانگونه که در حوزههای پزشکی، نظامی و ارتش، مفهوم «آنکال بودن» (آمادهباش دائمی) وجود دارد، در سایر حوزهها نیز چنین توجهی صورت گیرد؛ از جمله در بخش صنعت، کشاورزی، ادبیات و فرهنگ که متأسفانه آنگونه که باید، دیده نمیشوند.
قدرت، ریشه در علم دارد
سید محمدعلی رضوی استاد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: در طول ۳۱ سالی که افتخار معلمی داشتهام، همواره آرزویم این بوده که دغدغه اصلی کشور، جایگاه علم و فناوری باشد. اگر امروز در کشور عزت، امنیت و اقتدار داریم، نه بهدلیل منابع طبیعی یا سرمایهداران، بلکه بهواسطه علم و فناوری است. امروز، مقابله با ایران برای دنیا هزینه دارد و دیگر ابرقدرتها و کشورهای پیشرفته نمیتوانند بهراحتی برای ما تصمیم بگیرند؛ و این قدرت، ریشه در علم دارد.
وی ادامه داد: از نظر من، حوزه علم و فناوری نه یک هزینه، بلکه سرمایهگذاری است. وقتی میشنویم بودجه معاونت علمی و فناوری تنها ۳۵ همت و بودجه وزارت علوم ۷۰ همت است، واقعاً جای تأسف دارد. دانشگاهها با مشکلات جدی بودجهای مواجهاند و سالهاست بهروزرسانی و تجهیز آنها بهدرستی صورت نگرفته است.
رضوی در ادامه افزو: اگر امروز به نسل جوانی که در دانشگاهها حضور دارند توجه نکنیم، آینده درخشانی پیشروی کشور نخواهد بود. از رئیسجمهور صمیمانه درخواست دارم توجه جدیتری به تأمین منابع حوزه علم و فناوری داشته باشند تا آینده بهتری برای این خانواده علمی رقم بخورد.
حالا مسئولیت سنگینتری بر دوش من و همه ما قرار دارد
سپس صدیقه نبیان استاد دامپزشکی دانشگاه تهران، پس از دریافت جایزه اظهار داشت: واقعیت این است که از فردا احساس میکنم مسئولیت سنگینتری بر دوش من و همه ما قرار دارد. خوشحالم که از این قشر علمی قدردانی شد، هرچند خودم را شایسته نمیدانم، اما همین توجه، مسئولیت ما را دوچندان میکند.
در پایان فقط یک نکته را میخواهم تأکید کنم، سرمایههای واقعی این کشور، جوانان ما هستند. از دوران مهد کودک باید برای ساخت مملکت به فکر تربیت دانشجویان آینده باشیم.
لزوم توجه بیشتر به پدیده مهاجرت
حسن بیورانی استاد مهندسی برق دانشگاه کردستان، نیر در این مراسم گفت: بسیار برای دریافت این جایزه مفتخرم، از مسئولان محترم می خواهم به دانشگاه ها بیشتر توجه کنند، متأسفانه نرخ مهاجرت اعضای هیاتعلمی و پژوهشگران در دانشگاه کردستان بهمراتب بالاتر از بسیاری دیگر از دانشگاههای کشور است. از رئیسجمهور تقاضا دارم به این موضوع با نگاه ویژهتری توجه شود.
وی ادامه داد: تجربههای ناموفق گذشته در برخورد با مساله مهاجرت نخبگان نباید تکرار شود. لازم است با تمرکز بر حمایت واقعی از محققان و پژوهشگران، بهویژه در مناطق کمتر برخوردار، شرایطی فراهم شود که این نیروهای متخصص و دلسوز در کشور بمانند و فعالیت کنند. این نکات را با توجه به حوزه تخصصی خود عرض کردم. بسیار سپاسگزارم.
از صمیم قلب و بهصورت صادقانه، از همسرم تشکر میکنم
در ادامه برنامه، حمیدرضا ربیعی استاد تمام دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، اظهار کرد: تکریم دانشمندان کشور از ضرورتهاست. از رئیسجمهور تقاضا دارم دانشگاه صنعتی شریف را در خدمت حل مسائل اساسی کشور بدانند. واقعیت این است که حال دانشگاهها خوب نیست. خواهش میکنم توجه ویژهای به تحصیلات تکمیلی و اساتید جوان داشته باشید. اگر این سرمایههای انسانی در دانشگاه نباشند، دانشگاهها چیزی جز در و دیوار و درخت نخواهند بود.
وی گفت: در پایان، از صمیم قلب و بهصورت صادقانه، از همسرم که در این مراسم حضور دارند، تشکر میکنم. اگر همراهی و مدیریت ایشان نبود، من نمیتوانستم آنطور که باید در خدمت مردم و کشور باشم. از فروردین امسال، فشار زیادی را تحمل کردند و وقت زیادی از من به مردم اختصاص یافت. وظیفه خود میدانم قدردان این همراهی باشم.
توجه بیشتری به بانوان فرهیخته کشور شود
طاهره کاغذچی استاد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم که در جمعی حضور دارم که رئیس جمهور نیز در آن تشریف دارند. امسال با خوشحالی دیدم که پنج یا شش نفر از بانوان موفق به دریافت این جایزه شدند. هرچند خودم را درخور این افتخار نمیدانم، اما از افزایش تعداد برگزیدگان خانم بسیار خوشحالم.
وی ادامه داد: امیدوارم توجه بیشتری به بانوان فرهیخته کشور شود. متأسفانه شنیدهام که نرخ مهاجرت در میان دانشجویان دختر افزایش یافته است و این موضوع بهعنوان یک معضل جدی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
امیدوارم بتوانم دین خودم را به جامعه علمی کشور ادا کنم
رضا محمودی استاد مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم، نیز در این مراسم گفت: پیش از هر چیز، لازم میدانم از خانوادهام بهویژه همسرم که در این مراسم حضور دارند، قدردانی کنم. پیش از اینکه همکاران چیزی بگویند، خودم شهادت میدهم که ایشان همراهی بزرگ و استاد زندگی من بودهاند. این افتخار بدون حمایتهای ایشان و نیز بدون حضور دانشجویان بسیار خوبی که در این سالها داشتم، ممکن نبود. امیدوارم در آینده نیز بتوانم دینم را به جامعه علمی کشور ادا کنم.
هنوز هنر در کشور ما آنگونه که باید، دیده و درک نشده است
پروین پرتوی استاد شهرسازی دانشگاه هنر ایران، در مراسم تجلیل گفت: این جایزه، که ثمره پنجاه سال معلمی من است، در وهله نخست تقدیم میکنم به روح پاک پدر و مادرم و به فرزندانم که با حضور و همراهیشان توانستم در این مسیر بالنده باش، اگر البته بودهام. خدا را شاکرم که این فرصت را برای من فراهم کرد.
وی ادامه داد: نمیخواهم وقت زیادی بگیرم، فقط چون از گروه هنر هستم، باید بگویم که هنوز هنر در کشور ما آنگونه که باید، دیده و درک نشده است و باید توجه بیشتری به حوزه هنر شود.
پرتوی ادامه داد: پیامی که همیشه در کلاسها به دانشجویانم که همچون فرزندانم هستند، میگویم، این است: از خداوند متعال میخواهم شرایطی فراهم شود که هر یک از جوانان بااستعداد این سرزمین، فرصت رشد و شکوفایی کامل داشته باشند.
جایزه ای مزین به نام فخر جهان اسلام براین بسیار ارزشمند است
در ادامه مصطفی گودرزی طراح گرافیک، نقاش، مستندساز و نویسنده، نیز در مراسم دریافت جایزه علامه طباطبایی گفت: این جایزه که مزین به نام فخر جهان اسلام و اصفهان، مرحوم علامه طباطبایی است، برای من بسیار ارزشمند و افتخارآمیز است.
خوشحالم که امروز در جمع بزرگان علم و هنر حضور دارم. این جایزه را با تمام عشق و با نهایت ادب تقدیم میکنم به همسرم که در طول ۴۶ سال زندگی، همواره با من همراه و همدل بوده است. بدون همراهی او، دستیابی به چنین افتخاری ممکن نبود.
جایزه علامه دردستان چهره ماندگار ادبیات، استاد محمدعلی موحد
در پایان این مراسم رئیس جمهور برای ادای احترام از سن پایین آمد و جایزه استاد محمدعلی موحد چهره ماندگار ادبیات را تقدیم ایشان کرد و خطاب به اهالی علم و دانشمندان کشور گفت: شاید در گذشته به هر دلیل مجال حضور شما در میدان عمل فراهم نبوده است، اما امروز ما به شما نیاز داریم و تلاش کردهایم عرصه را برای حضور و ارائه راهکار شما فراهم کنیم.
محمدعلی موحد گفت: حالا که افتخار دادید و این فرصت را فراهم کردید که سخنی بگویم، تنها به بیتی از حافظ اشاره میکنم که خود گویای همهچیز است:
قد خمیده ما سهلت نماید اما، بر چشم دشمنان تیر، از این کمان توان زد...بیش از این مزاحم وقت شریف نمیشوم.
شایان ذکر است، ژاله آموزگار از برگزیدگان جایزه علامه در این مراسم حضور نداشت. وی استاد بازنشسته فرهنگ و زبانهای باستانی در دانشگاه تهران، متولد ۱۳۱۸ است. آموزگار، که شخصیت پیشکسوت برگزیده در جشنواره فارابی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عضو شورای عالی علمی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و عضو هیأت مشورتی انجمن ایرانشناسی فرانسه در ایران است.
آموزگار بیش از ۱۳ کتاب، ۵۷ مقاله به زبان فارسی، ۷ مقاله به زبان انگلیسی را در فعالیتهای پژوهشی خود دارد و برگزیده جایزه نشان عالی دولت فرانسه و جایزه سرو ایرانی، به پاس یک عمر تلاش علمی و فرهنگی و خدمت به بازشناسی آثار و نوشتههای بازمانده از ایران کهن است.
دیدگاه خود را بیان کنید