
به گزارش روز یکشنبه گروه علمی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حامد ملاداودی در بیستمین همایش روز ملی معدن ضمن تبریک هفته معدن و سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: روز معدن فرصت مناسبی برای قدردانی از زحمات و تلاشهای خستگی ناپذیر معدنکاران، اساتید، دانشجویان، کارآفرینان و صنعتگران این حوزه است و در واقع از این فرصت می توان برای بررسی نقش راهبردی معدن در اقتصاد کشور و نقش آن در آینده نیز بهره برد.
وی افزود: کشور ما با داشتن ذخایر عظیم، متنوع معدنی، انرژی فراوان و موقعیت ژئوپلتیک کم نظیر در منطقه ظرفیت بالقوهای برای توسعه نقش معدن و ذخایر معدنی دارد اما اقتصاد ایران در پیش از انقلاب اسلامی با وجود ظرفیت بالای معدنی در کشور مبتنی بر تولید نفت خام بود.
رئیس دانشکده مهندسی معدن امیرکبیر تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دوران دفاع مقدس، سازندگی و اصلاحات نیز علاوه بر تولید نفت خام، فراوردههای نفتی و صنایع پایین دستی نفت نظیر پتروشیمی مورد توجه قرار گرفت و زنجیرههای ارزش آن در کشور شکل گرفت و در ۱۰ سال اخیر، تحریمهای ظالمانه، تکانههای اقتصادی و شرایط بین المللی موجب تغییر فرایندها در سیاست گذاری های کلان کشور شد. اکنون اقتصاد کشور به سمت اقتصاد معدنی و صنایع معدنی مرتبط با آن قرار گرفته و در سال های اخیر رشد قابل توجهی در بخش معدن رخ داده است.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: ایجاد شرکت های تخصصی مادر صنایع معدنی و ورود بسیاری از سرمایه گذاریها به این بخش از نشانههای توجه به بخش معدن در سال های اخیر است. البته این موضوع بدان معنا نیست که این ورود با آسیب ها و آشفتگی هایی همراه نبوده است. در واقع ما با عدم حمایت هایی در این حوزه مواجه شدیم. این موضوع موجب رکود این بخش شده است.
ملاداودی توضیح داد: در واقع تاکنون بخش معدن و صنایع معدنی از مزایای انرژی ارزان و نیروی متخصص ارزان استفاده کرده است، اما به نظر می رسد به دلیل چالش هایی نظیر ناترازی انرژی، کمبود نیروی متخصص، بی توجهی به اکتشافات به ویژه اکتشافات عمیق برای تداوم رشد، لازم است بخش معدن بر فناوری، دانش فنی پیشرفته و توجه بیشتر بر منابع انسانی اهتمام بورزد.
وی ادامه داد: جهان امروز با سرعت به سوی اقتصاد سبز، توسعه انرژیهای نو و هوشمندی صنایع پیش میرود در این میان مواد معدنی به ویژه مواد معدنی حیاتی و راهبردی به محور اصلی زنجیره جهانی تبدیل شده است. کشور ما میتواند در این رقابت جهانی نقشی مطلوب ایجاد کند. اما این امر مستلزم این است که بخش معدن و صنایع آن به دانشگاه به عنوان محلی برای تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد رویکرد همدلانه، مسئولانه و مشارکتی داشته باشد.
رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: از سوی دیگر دانشگاه با ارتباط نزدیک با بخش معدن و صنایع معدنی می تواند در حل مسائل، به روز رسانی آن، گره گشایی مشکلات این بخش کمک کند و امید است ارتباط بخش معدن دانشگاه به گونهای رشد کند که تمامی مسائل و گره های این بخش همانند سایر کشورهای پیشرو در زمینه معدن در دانشگاه ها مطرح شود تا نیروی انسانی متخصص و کارآمد در تراز توسعه کشور تربیت و موجب به روزرسانی بخش معدن شود.
دیدگاه خود را بیان کنید