
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات از وبدا، احمد اسماعیلزاده روز یکشنبه با اعلام این خبر، افزود: این کتابچه برای اولین بار در کشور با محتوای بسیار ساده و در عین حال کاربردی در دانشگاههای علوم پزشکی و سطح خانوار تهیه و منتشر شده که امید است با فرهنگسازی و توسعه آگاهی درخصوص کاهش و کنترل دورریز موادغذایی گامی مهم در این مسیر برداریم.
اسماعیلزاده خاطرنشان کرد: در سراسر جهان، تقریباً یک سوم از موادغذایی تولید شده برای مصارف انسانی از دست رفته یا دور ریخته میشود که معادل حجم کلی ۱.۳ میلیارد تن در سال است.
به گفته وی، این هدررفت نه تنها باعث اتلاف منابع طبیعی، آب و انرژی میشود، بلکه تاثیرات منفی زیادی بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی دارد و اگر این ضایعات در سطح خانوار باشد، سهم زیادی هم در مصرف بیمورد انرژی و انتشار گازهای گلخانهای خواهد داشت، بنابراین کاهش هدر رفت غذا یک مسئولیت مشترک است که نیازمند همکاری خانوادهها، دولتها و سازمانهاست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با رعایت چند نکته ساده در برنامهریزی غذایی، خرید هوشمندانه و متناسب با نیاز موادغذایی، نگهداری صحیح و پخت به اندازه نیاز، مدیریت باقیماندههای غذایی و بازیافت و توزیع مجدد مواد غذایی باقی مانده، میتوانیم علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، اتلاف مواد غذایی را در سطح خانوار کاهش داده و در بلندمدت اثرات زیستمحیطی را کم کنیم.
وی با بیان اینکه هر فرد و خانواده نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و آیندهای پایدار دارد، افزود: با آگاهی و تلاش مشترک، میتوانیم گامی موثر در این مسیر برداریم.
اسماعیلزاده با اشاره به اهمیت پیشگیری از دورریز موادغذایی در کشور، گفت: از کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت کل کشور خواسته شده تا آموزش های لازم به خانوارها در مورد راهکارهای کاهش ضایعات غذایی در منزل را مبتنی بر آنچه در این کتابچه آمده است، انجام دهند.
برای دریافت کتابچه «راهکارهای ساده برای کاهش دورریز مواد غذایی در منزل» اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را بیان کنید