بررسی پیشنهادات پرداخت بدهی‌ ارزی نیروگاه‌های بخش خصوصی | تغییر رویکرد مدیریتی زیرساخت‌های تولید برق کشور از حالت عادی به «مدیریت پیشگیرانه بحران»

در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، پیشنهادات پرداخت بدهی‌های ارزی نیروگاه‌های بخش خصوصی بررسی شد.

به گزارش اتاق ایران آنلاین، نشست کمیسیون انرژی اتاق ایران با موضوع بررسی چالش‌ها و پیشنهادهای بخش انرژی کشور در شرایط بحرانی کشور و پیش‌بینی وضعیت آینده و ارائه پیشنهاداتی بخش نیروگاهی کشور در خصوص شیوه بازپرداخت معوقات بانکی برگزار شد.

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ابتدای این نشست، خواستار فعال شدن دیپلماسی کشور در جهت ایجاد آرامش در فضای اقتصادی کشور شد.

وی در این نشست با بیان اینکه خیلی از کشورها با اقتصاد حکمرانی می‌کنند، یادآور شد: داشتن شرکای قدرتمند اقتصادی در جهان در زمان جنگ می‌توانست به ما کمک کند تا برای توقف اجحافی که به کشورمان شد، تلاش شود.

فعالان اقتصادی در این نشست خواستار پررنگ شدن نقش اتاق بازرگانی در حوزه مذاکرات اقتصادی برای عبور از این شرایط شدند.

در ادامه این نشست، تعیین تکلیف نحوه بازپرداخت بدهی نیروگا‌ه‌‌های بخش خصوصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت چراکه به گفته فعالان اقتصادی، بازپرداخت بدهی نیروگاه‌‎های حرارتی کوچک و بزرگ و همچنین نیروگاه‌های تجدیدپذیر به دلیل جهش نرخ ارز و عدم پرداخت مطالبات نیروگاه‌ها توسط دولت به صندوق توسعه ملی با تاخیر همراه شده است.

بر اساس آنچه که در این نشست عنوان شد، نیروگاه‌های حرارتی بزرگ 3 میلیارد دلار، نیروگاه‌های حرارتی کوچک 300 میلیون دلار و نیروگاه‌های تجدیدپذیر 150 میلیون دلار بدهی به صندوق توسعه ملی دارند.

در این نشست، نمایندگان تشکل‌های مربوطه و نیروگاه‌داران به ارائه پیشنهاداتی درباره شرایط بازپرداخت بدهی‌های ارزی پرداختند. پس از ارائه نظرت مختلف در نهایت مقرر شد این پیشنهادها در اختیار کمیسیون انرژی اتاق ایران قرار گیرد  و این کمیسیون در نشست با دولت و مسئولان صندوق توسعه ملی درباره بازپرداخت این بدهی‌ها رایزنی کند و در این باره به راه حل مشخصی برسند.

در این نشست همچنین دو گزارش «نیروگاه‌ها و مدیریت بحران در شرایط آتش‌بس» و «تحول دیجیتال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی» ارائه شد.

در گزارش «نیروگاه‌ها و مدیریت بحران در شرایط آتش‌بس» که توسط سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق تهیه شده بود، بر تغییر رویکرد مدیریتی زیرساخت‌های تولید برق کشور از حالت عادی به حالت «مدیریت پیشگیرانه بحران» تاکید شد.

هدف از این سند، ارائه یک چارچوب عملیاتی و راهبردی منسجم برای کلیه نیروگاه‌های حرارتی عضو سندیکا است تا ضمن حفظ پایداری عملیاتی در کوتاه‌مدت، تاب‌آوری سازمانی خود را در برابر سناریوهای محتمل آینده، به شکل معناداری افزایش دهند. اجرای دقیق این پروتکل‌ها، به امنیت و پایداری شبکه قدرت کشور کمک شایانی خواهد نمود.

در گزارش «تحول دیجیتال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی» نیز که توسط مجموعه یونیزیم تهیه شده بود، با اشاره به اینکه 87 درصد معاملات صنعت پتروشیمی ایران همچنان با فکس و تلفن انجام می‌شود، بر ضرروت راهکار دیجیتال یکپارچه برای خرید و فروش مواد اولیه و محصولات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی تاکید شد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه