
محمدرضا منظم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات درباره فعالیت پردیس پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: پردیس پژوهش متشکل از ۱۲۰ مرکز تحقیقاتی است که زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت میکنند، در سراسر کشور حدود ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در حوزه سلامت وجود دارد که سهم پردیس پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۲۰ مرکز است.
وی افزود: این مراکز در قالب شبکههای پژوهشی با هم همکاری میکنند تا با همافزایی، ماموریتهای ملی را پیش ببرند.
رئیس پردیس پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه همکاریهای شبکهای چگونه به برطرف کردن مسائل کلان کشور مانند آلودگی هوا کمک میکنند، گفت: به عنوان مثال در حوزه آلودگی هوا، مشکلات قلبی - عروقی و سایر بیماریهای مرتبط را داریم؛ وقتی مراکز تحقیقاتی با تخصصهای مختلف در کنار هم قرار میگیرند، میتوانند با ترکیب شاخصها و دادهها، راهکارهای جامعتری ارائه دهند، این همان ماموریت جمعی است که در پردیس پژوهش دنبال میکنیم.
وی، یکی از اولویتهای این پردیس را افزایش ظرفیت جذب نیروی جوان عنوان کرد و افزود: روشهای مختلفی مانند استخدام یا قراردادهای کوتاهمدت وجود دارد، اما آنچه در دنیا مرسوم است و ما کمتر از آن استفاده کردهایم، پسادکتراهای صنعتی است.
منظم با بیان اینکه در پردیس پژوهش، ۴ مدل پسادکترا تعریف کردهایم تا فارغالتحصیلان را در قالب پروژههای پژوهشی ملی به کار بگیریم، خاطر نشان کرد: این طرح مورد حمایت مقامات بالادستی است و منابع آن از طریق دانشگاه، بنیاد علم یا صنایع تأمین میشود.
به گفته وی، تا پیش از این، سالانه فقط ۲ تا ۳ نفر در این مدل جذب میشدند، اما برنامه کنونی این است که این عدد به ۵۰ نفر در سال برسد.
رئیس پردیس پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره همکاریهای بینالمللی پردیس پژوهش نیز اظهار کرد: بخش بینالملل دانشگاه زیرمجموعه معاونت بینالملل است و فعالیتهایی مانند پایاننامههای مشترک، اینترنشیپها ( کارآموزی یا کارورزی) و فرصتهای مطالعاتی با دانشگاههای خارجی دارد که معتقدم باید توسعه بیشتری یابد.
منظم با اشاره به اینکه برنامه پردیس پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران این است که تعداد دانشجویان را افزایش داده و تنوع ملیتی دانشجویان را گسترش دهیم، تاکید کرد: هدف اصلی ما تبدیل شدن به قطب پژوهشی پیشرو در منطقه با تقویت شبکههای تحقیقاتی، جذب نخبگان جوان و توسعه همکاریهای بینالمللی است و میخواهیم سهم بیشتری در حل چالشهای ملی و جهانی سلامت داشته باشیم.
منظم ادامه داد: پردیس پژوهش با هدف توسعه و ارتقای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی بر کار ۱۱۹ مرکز تحقیقاتی، ۱۵ پژوهشکده و ۱ پژوهشگاه و تعداد ۱۹۶ عضو هیات علمی پژوهشی نظارت دارد.
وی افزود: نظارت و سیاستگذاری توسعه، در سه حوزه امور هیات علمی و پژوهشگران، امور آموزشی و امور توسعه ارزیابی مراکز تحقیقاتی انجام می شود و فعالیت آموزشی مراکز تحقیقاتی در بسترهای متفاوتی در حال اجرا است.
رئیس پردیس پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی پژوهشی از سال ۱۳۸۹ و طی برگزاری ۱۴ فراخوان و پذیرش دستیار پزشک پژوهشگر از سال ۱۳۹۴ در معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه آغاز شد و تاکنون ۲۵۴ دانشجوی دکتری تخصصی پژوهشی و دستیار پزشک پژوهشگر پذیرفته شده اند.
وی خاطر نشان کرد: تعداد ۴۱ دانشجو در ۱۹ مرکز تحقیقاتی در حال تحصیل هستند و ۱۷۲ دانشجو و دستیار پزشک پژوهشگر فارغ التحصیل شده اند.
به گفته وی، طی۴ سال اخیر تعداد ۳۶ پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه پذیرفته شده اند که از این تعداد ۱۹ نفر در حال تحصیل هستند و تاکنون ۱۷ نفر موفق به اتمام دوره شده اند.
دیدگاه خود را بیان کنید